Teste de sarcină

list În: Sarcina pe săptămâni Pe:

Teste de sarcina

Cum funcționează testele de sarcină?

 

Testele de sarcină sunt o modalitate ușoară și precisă de a afla dacă ești însărcinată – doar urinezi pe dispozitivul din cutia testului.

 

Sunt ieftine și sunt disponibile la majoritatea farmaciilor.

 

Cât de precise sunt testele de sarcină?

 

Testele de sarcina sunt super precise atunci cand le folosesti corect. Ca statistică, funcționează 99 din 100. Sunt la fel de precise ca un test de sarcină din urină pe care l-ați face la cabinetul unui medic.

 

Testele de sarcină funcționează prin verificarea urinei pentru un hormon numit gonadotropină corionică umană (HCG). Corpul tău produce acest hormon doar dacă ești însărcinată. HCG este eliberat atunci când un ovul fertilizat se atașează de mucoasa uterului - când începe sarcina. Dacă rezultatele testului de sarcină sunt pozitive, înseamnă că ești însărcinată. Dacă sunt negative, înseamnă că nu ești însărcinată.

 

Testele de sarcină sunt cele mai precise atunci când le faci când sesizezi întârzierea mentruației.

 

Un test de sarcină va fi mai puțin precis dacă este expirat sau dacă nu îl utilizați în mod corect. Așa că verificați întotdeauna data de expirare de pe ambalaj și citiți cu atenție instrucțiunile care vin cu testul de sarcină.

 

Cât de curând pot face un test de sarcină?

 

Puteți face un test de sarcină oricând după întârzierea menstruației - atunci funcționează cel mai bine. Este o idee bună să faci un test de sarcină cât mai curând posibil dacă ți-a întârziat menstruația, ai vreun simptom de sarcină sau crezi că ai putea fi însărcinată.

 

Cu cât știi mai devreme că ești însărcinată, cu atât mai devreme poți începe să te gândești la opțiunile tale și să primești orice îngrijire de care ai nevoie pentru a rămâne sănătoasă.

 

Multe teste de sarcină spun că funcționează cu câteva zile înainte de o menstruație pierdută, dar rezultatele sunt de obicei mai puțin precise atunci. Citiți eticheta de pe testul de sarcină pentru a afla când să faceți un test de sarcină și cât de precis va fi acesta.

 

Uneori, un test de sarcină este capabil să găsească hormoni de sarcină în urină încă de la 10 zile după sex neprotejat. Dar aceste rezultate nu sunt foarte fiabile și este posibil să obțineți un rezultat fals pozitiv sau fals negativ.

 

Dacă menstruația este foarte neregulată sau nu ai deloc menstruație dintr-un motiv sau altul, cel mai bun pariu pentru rezultate precise este să faci un test de sarcină la 3 săptămâni după sex.

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou