Cand pot scoate bebelusul afara?

list În: WoW MoM Pe:

Pe vremuri, o regula de aur a ingrijirii nou-nascutilor era ca proaspata mama si bebelusul ar trebui sa stea in casa timp de cateva saptamani dupa nastere. 

 

Astazi, stim ca este perfect sigur sa-ti scoti nou-nascutul la aer proaspat atunci cand esti pregatita pentru asta (daca stai sa te gandesti, oricum drumul de la maternitate acasa, se face prin iesirea in aer liber).

 

Dar, din cauza virusilor, este recomandat sa luati totusi cateva masuri de precautie suplimentare atunci cand iesiti in oras cu bebelusul.

 

Pe langa aceste masuri de siguranta suplimentare, nu uitati sa va imbracati copilul conform temperaturii de afara, astfel incat sa fie suficient de cald, dar nu prea cald si sa-i protejati de soare.

Incepeti treptat cu iesirile, astfel incat niciunul dintre voi sa nu se oboseasca.

 

Asigura-te ca ai la tine scutece, servetele, o patura suplimentara si un schimb de haine in geanta pentru bebelus sau in carucior, astfel incat sa ai toate proviziile la indemana. 

 

Cand este sigur sa scoti bebelusul afara?

 

Dupa cum am mentionat, poti sa iesi la plimbare cu cel mic inca din prima zi daca este imbracat corespunzator, eviti vremea extrema si stai departe de lumina directa a soarelui.

 

Este binevenita si recomandata iesirea din decor (da, este plictisitor cand esti inchis in casa toata ziua), asa ca o scurta plimbare in jurul casei pentru inceput sau o sesiune dealaptare pe o banca din parc, pot fi un ragaz placut.

 

Cand vine vorba de planificarea unei intalniri cu prietenii si familia, probabil ca acestia sunt extrem de incantati sa-ti cunoasca nou-nascutul, este de preferat sa fiti pregatiti pentru asta. Din cauza pandemiei, cel mai bun sfat este sa restrictionati vizitatorii, atat in ​​interiorul casei, cat si in exterior, pana cand este cat de cat sigur.

 

Poti argumenta ca acesta este sfatul pediatrului sau chiar propriul tau instinct. Nu este nimic rau in a pune limite astfel incat sa fiti confortabili in perioada delicata de inceput.

 

Iesirea la aer curat si schimbarea locului va face bine atat mamei, cat copilul tau. Cu putina organizare, va puteti bucura de iesirea din casa cu bebelusul de indata ce simtiti sa faceti asta.

 

Pe de alta parte, nici nu pune presiune pea mare pe tine sa iesi conform spuselor celor din jur.. In unele culturi, femeile stau in casa cu noul lor copil timp de o luna sau mai mult.

   CITEȘTE

CUM ALEGI PROTECȚIILE DE PAT 

SIGURE PENTRU PATUL COPILULUI

Este idel sa-ti scoti copilul afara imediat ce te simti pregatita.

 

Este o idee buna sa iesiti la plimbare cand copilul tau este calm si fericit. Dupa o masa si dupa schimbarea scutecului, iesirea poate fi intr-un moment bun.

 

Daca copilul tau a fost prematur sau alte probleme de sanatate, discutati cu medicul pediatru inainte de a iesi afara cu el.

 

Cum sa-ti imbraci bebelusul?

 

Este important sa va mentineti copilul la temperatura potrivita. Poti verifica daca bebelusul tau este prea cald sau frig simtindu-i fruntea.

Mainile si picioarele bebelusilor se simt adesea reci cand ii atingeti, asa ca nu le judeca temperatura simtindu-le extremitatile.

 

Este o idee buna sa-ti imbraci copilul in straturi pe care sa le scoti si sa le pui la loc. Imbracati-le intr-un singur strat mai mult decat aveti nevoie. Daca vremea este rece, o paturica mai groasa sau un sac combinezon te pot ajuta sa mentii temperatura.

 

Cand intri la caldura, scoate un strat sau doua.

 

Daca este vreme calda, trebuie sa aveti grija deosebita pentru a va mentine copilul confortabil si a-l proteja de soare. Bebelusii isi regleaza temperatura diferit de adulti si sunt mai expusi riscului de supraincalzire.

 

Imbracati copilul cu haine usoare si din materiale naturale intr-o zi fierbinte, dar asigurati-va ca bratele si picioarele ii sunt acoperite pentru a preveni arsurile solare. O palarie este esentiala pentru a proteja corect capul bebelusului.

 

Ce sa aveti la voi in timpul plimbarii?

 

Luati in considerare plimbarile scurte pentru inceput. Dar chiar si asa, este o idee buna sa fii pregatita in cazul in care bebelusului tau ii este foame sau are nevoie de schimbarea scutecului.

 

Impachetati intr-o geanta pentru bebelusi urmatoarele:

- scutece (6 pana la 10, in functie de lungimea iesirii)

- servetele (le puteti pune intr-o cutie de calatorie convenabila)

tampon sa san de schimb

- schimb de haine

- accesorii in functie de vreme (caciula, paturi, parasolar)

- 1 paturica

- punga de plastic pentru haine sau scutece murdare

- dezinfectant pentru maini

- formula si biberoane daca hraniti cu biberon

 

 

Surse:

Babycenter (Cand imi pot scoate copilul din casa?), Departamentul de Sanatate (serviciu de vaccinare impotriva tusei convulsive (pertussis), Kidspot (Ce sa impachetez cand ies din casa cu un nou-nascut) , Raising Children Network (Ghid de siguranta pentru carucioare si carucioare), Raising Children Network (Marsupi, slinguri si rucsacuri: ghid de siguranta).

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou