Cum se simt miscarile bebelusului in burtica?

list În: Sarcina pe săptămâni Pe:

Activitatea bebelusului - loviturile si miscarile pe care le poti simti vor varia pe parcursul sarcinii. Ce trebuie sa intelegi inca de la inceputul sarcinii este ca nu trebuie sa te compari cu nimeni, nici macar cu tine la o sarcina anterioara, pentru ca real nu este nimic identic.

 

Iata la ce sa te astepti cand vine vorba de miscarile bebelusului

 

Simtirea picioruselor, rasucirii, zvacnirilor, a pumnului si sughitului, pur si simplu sunt cei mai intensi fiori si senzatii ale sarcinii (si bat cu siguranta arsurile la stomac, picioarele umflate, spatele dureros si alte semnale distinctive ale acestor noua luni).

E posibil sa nu existe dovezi mai bune ca o viata noua si impresionant de energica se dezvolta in tine.

Insa miscarea fetala in timpul sarcinii creea stari de confuzie mamei, intrebari si indoieli: bebelusul meu se misca suficient? Este prea mult? Este prea putin? Azi parca nu am simtit nimic...sa merg la control sau sa mai stau?

Desi fiecare copil este diferit in ceea ce priveste miscarea fetala, exista si o gama larga a “normalului” si ajuta sa stii la ce sa te astepti si cand sa te astepti.

 

Miscarea fetala in primul trimestru

 

De la primele cateva zile si saptamani de sarcina (cand acel grup de celule care se extinde rapid este doar un grup de celule) pana la sfarsitul celei de-a treia luni, primul trimestru este o perioada uimitoare de dezvoltare rapida.

 

Dar nu va asteptati sa simtiti inca nicio miscare fetala (cu exceptia greturilor, oboselii si/ sau dureri de cap).

Bebelusul este inca mult prea mic si protejat bine de pantecul tau, pentru pentru a simtit real miscarile sale. El sau ea ar putea dansa de voi, iar tu nu vei simti nimic.Cand vei simti pentru prima data ca bebe se misca?Cele mai multe gravide simt primele miscari intre saptamanile 14 si 26, dar in general mai aproape de media saptamanii 18 pana la saptamana 22 (desi variatiile sunt frecvente!).

 

Pozitia placentei poate juca un rol: daca este orientata spre fata, poate inabusi miscarile si poate face asteptarea acelor senzatii mai lunga. 

Cum se simt miscarile?

Sunt aproape la fel de greu de descris pe cat sunt de recunoscut.

 

Poate se va simti ca un fluture (cum ar fi „fluturii” (emotiile) pe care ii simti atunci cand esti nervoasa/ emotionata/ indragostita) sau valuri usoare (ca si cum un peste mic inota acolo, ceea ce e adevarat).

 

S-ar putea simti ca o zvacnire, un ghiont sau chiar senzatia de foame. E posibil sa simti ca o bula sau mai multe bule care se misca si sentimentul ca urci pe un roller coaster.

Indiferent de definitia senzatiei pe care o vei putea da, zambetul care se afiseaza instant pe fata mamei este inevitabil.

 

Retineti ca bebelusii sunt unici, la fel ca noi toti, iar ritmurile si tiparele activitatii lor vor varia.

 

Incercati sa nu comparati miscarile bebelusului vostru cu al altora (sarcina prietenei/ vecinei/ cumnatei este diferita de a ta) sau a propriilor copii mai mari, daca ai. Si nici nu te stresa, daca bebelusul tau pare neobisnuit de activ; nu inseamna ca vei avea un copil hiper activ mai incolo.

 

Cand este cel mai probabil sa simtiti miscare?

In timpul zilei, miscarea propriului corp poate adormi bebelusul - si de multe ori sunteti concentrat pe atatea alte lucruri atunci cand sunteti in miscare ca nu dati atenti prea multa activitatii lui.

Dar veti observa probabil ca bebelusul este mai activ atunci cand:

Te-ai relaxat in pat si esti atenta si prezenta si probabil constienta de ceea ce simti

Dupa ce ai luat masa. Cresterea zaharului in sange poate da bebelusului o gramada de energie.

Cand esti agitata. Adrenalina poate avea acelasi efect si ii ofera si micutului un impuls de energie sau din contra. Tine minte ca ii transmitit toate starile si energia ta.

 

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou