Cum se simt miscarile bebelusului in burtica?

list În: Sarcina pe săptămâni Pe:

Activitatea bebelușului - loviturile și mișcările pe care le poți simți vor varia pe parcursul sarcinii. Ce trebuie să înțelegi încă de la începutul sarcinii este că nu trebuie să te compari cu nimeni, nici măcar cu ține la o sarcina anterioară, pentru că real nu este nimic identic.

 

Iată la ce să te aștepți când vine vorba de mișcările bebelușului

 

Simțirea picioruselor, rasucirii, zvacnirilor, a pumnului și sughitului, pur și simplu sunt cei mai intenși fiori și senzații ale sarcinii (și bat cu siguranță arsurile la stomac, picioarele umflate, spatele dureros și alte semnale distinctive ale acestor nouă luni).

E posibil să nu existe dovezi mai bune că o viață nouă și impresionant de energică se dezvoltă în ține.

Însă mișcarea fetală în timpul sarcinii creea stări de confuzie mamei, întrebări și îndoieli: bebelușul meu se mișcă suficient? Este prea mult? Este prea puțîn? Azi parcă nu am simțit nimic...să merg la control sau să mai stau?

Deși fiecare copil este diferit în ceea ce privește mișcarea fetală, există și o gama largă a “normalului” și ajută să știi la ce să te aștepți și când să te aștepți.

 

Bebelușii în burtică nu au încă control asupra mișcărilor lor și, prin urmare, acestea pot fi resimțite în moduri diferite de către fiecare mamă.

 

În general, mișcările bebelușului se pot simți că niște fluturări, bubuituri sau pulsări în abdomenul mamei.

 

Pe măsură ce bebelușul crește și se dezvoltă, mișcările sale pot deveni mai puternice și mai regulate, iar mamele pot simți lovituri și întoarceri ale bebelușului.

 

Este important să observați regulat mișcările bebelușului și să raportați orice schimbări semnificative în acestea medicului obstetrician-ginecolog pentru a se asigura că bebelușul se dezvoltă corespunzător.

 

Miscarea fetala in primul trimestru

 

De la primele cateva zile si saptamani de sarcina (cand acel grup de celule care se extinde rapid este doar un grup de celule) pana la sfarsitul celei de-a treia luni, primul trimestru este o perioada uimitoare de dezvoltare rapida.

 

Dar nu va asteptati sa simtiti inca nicio miscare fetala (cu exceptia greturilor, oboselii si/ sau dureri de cap).

Bebelusul este inca mult prea mic si protejat bine de pantecul tau, pentru pentru a simtit real miscarile sale. El sau ea ar putea dansa de voi, iar tu nu vei simti nimic.



Cand vei simti pentru prima data ca bebe se misca?


Cele mai multe gravide simt primele miscari intre saptamanile 14 si 26, dar in general mai aproape de media saptamanii 18 pana la saptamana 22 (desi variatiile sunt frecvente!).

 

Pozitia placentei poate juca un rol: daca este orientata spre fata, poate inabusi miscarile si poate face asteptarea acelor senzatii mai lunga.



 

Cum se simt miscarile?

Sunt aproape la fel de greu de descris pe cat sunt de recunoscut.

 

Poate se va simti ca un fluture (cum ar fi „fluturii” (emotiile) pe care ii simti atunci cand esti nervoasa/ emotionata/ indragostita) sau valuri usoare (ca si cum un peste mic inota acolo, ceea ce e adevarat).

 

S-ar putea simti ca o zvacnire, un ghiont sau chiar senzatia de foame. E posibil sa simti ca o bula sau mai multe bule care se misca si sentimentul ca urci pe un roller coaster.

Indiferent de definitia senzatiei pe care o vei putea da, zambetul care se afiseaza instant pe fata mamei este inevitabil.

 

Retineti ca bebelusii sunt unici, la fel ca noi toti, iar ritmurile si tiparele activitatii lor vor varia.

 

Incercati sa nu comparati miscarile bebelusului vostru cu al altora (sarcina prietenei/ vecinei/ cumnatei este diferita de a ta) sau a propriilor copii mai mari, daca ai. Si nici nu te stresa, daca bebelusul tau pare neobisnuit de activ; nu inseamna ca vei avea un copil hiper activ mai incolo.

 

Cand este cel mai probabil sa simtiti miscare?

In timpul zilei, miscarea propriului corp poate adormi bebelusul - si de multe ori sunteti concentrat pe atatea alte lucruri atunci cand sunteti in miscare ca nu dati atenti prea multa activitatii lui.

Dar veti observa probabil ca bebelusul este mai activ atunci cand:

Te-ai relaxat in pat si esti atenta si prezenta si probabil constienta de ceea ce simti

Dupa ce ai luat masa. Cresterea zaharului in sange poate da bebelusului o gramada de energie.

Cand esti agitata. Adrenalina poate avea acelasi efect si ii ofera si micutului un impuls de energie sau din contra. Tine minte ca ii transmitit toate starile si energia ta.





 

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou