Pigmentarea pielii și substanțe de evitat pe piele în sarcină

list În: WoW MoM Pe:

Ce substanțe ar fi bine să fie evitate pe timpul sarcinii?

 

Dacă sunteți la începutul sarcinii, este posibil să observați unele schimbări majore pe pielea voastră. Modificările hormonale pot duce la îngășarea pielii, transpirație și creșterea ritmului circulației.

 

Dacă ești una dintre norocoase, toate acestea au ca rezultat „strălucirea” de care se tot vorbește în popor. Pentru noi ceilalți, îngrășarea pielii și transpirația = coșuri și erupții, iar circulația îmbunătățită = pete și roșeață!

 

Sarcina poate provoca, de asemenea, ravagii cu bariera de protecție a pielii, ducând la piele uscată, iritată sau sensibilă.

 

Este important în timpul sarcinii să revizuiți orice creme prescrise înainte de sarcină și să verificați cu medicul dermatolog dacă este sigur să le folosiți în continuare.

 

Ca regulă strictă și rapidă, ORICE produs cu vitamina A eliberat pe bază de rețetă ar trebui, de preferință, oprit pe parcursul sarcinii și alăptării.

Cu toate acestea, studiile au arătat că aceste produse sunt adesea slab absorbite prin piele și se descompun rapid și nu au demonstrat că au efecte adverse asupra bebelușului la expunerea accidentală.

 

Orice produs de decolorare pe bază de prescripție medicală care conține ingrediente precum hidrochinona ar trebui, de asemenea, oprit, deoarece acestea au o rată mai mare de absorbție prin piele.

 

Este obligatoriu ca femeile gravide să folosească numai produse naturale?

 

În cele mai multe cazuri, puteți continua regimul obișnuit de îngrijire a pielii și îl puteți modifica în funcție de schimbările pe care le experimentați și de nevoile pielii.

 

Pielea uscată poate necesita mai multă hidratare sau protecție barieră (acid hialuronic, vitamina B), în timp ce, dimpotrivă, producția crescută de ulei în timpul sarcinii poate beneficia de adăugarea unui AHA (acid alfa hidroxi, cum ar fi lactic sau glicolic) sau BHA (acid salicilic).

 

Pielea poate deveni mai sensibilă în timpul sarcinii și multe produse „naturale” de îngrijire a pielii conțin ingrediente pe bază de plante care pot figura destul de sus pe lista alergenilor pielii și pot irita pielea și mai mult.

 

Cu siguranță trebuie avut grijă pentru a evita iritarea pielii și, în general, aș recomanda testarea cu o doză mică și apoi creșterea dozei dacă produsul este tolerat. Consultați întotdeauna medicul dermatolog dacă aveți orice nelămurire.

 

Pigmentarea este o problemă comună a pielii care poate apărea în timpul sarcinii, ce ingrediente sunt sigure de utilizat pentru a ajuta la gestionarea pigmentării în timpul sarcinii și alăptării?

Pigmentarea poate fi o afecțiune atât de dificil de tratat și necesită adesea întregul arsenal de îngrijire la domiciliu, terapie cu prescripție medicală și proceduri cosmetice. Cel mai important lucru pe care îl poți face pentru pielea ta înainte de sarcină, în timpul și după sarcină este utilizarea unui SPF 50+ zilnic de înaltă calitate în regimul tău de îngrijire a pielii.

 

Produsele sigure pentru sarcină care pot ajuta la reducerea pigmentării includ vitamina B, antioxidanți precum vitamina C, acidul azelaic și exfolianți precum produsele AHA/BHA.

 

Unele tratamente, cum ar fi peelingurile lactice sunt sigure atât în ​​timpul sarcinii, cât și în timpul alăptării și reprezintă o modalitate eficientă de a aborda atât erupțiile pigmentare, cât și minore.

 

Text extras dintr-un interviu acordat www.hopedermatology.com.au de către Dr Hope Dinh Dermatologist/ Director, Hope Dermatology in South Melbourne

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou