Cum se calculează saptamanile de sarcina?

list În: Sarcina pe săptămâni Pe:

Cum se calculează saptamanile de sarcina?

Ai simptome la 2 saptamani? Este complicat! 

Nu ești încă gravida, dar dacă concepi săptămâna aceasta, vei fi însărcinată în două săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că medicii utilizează ultima perioadă menstruală pentru a determina due date, deci din punct de vedere tehnic prima zi a menstruației este, de asemenea, prima zi a sarcinii. 

Din moment ce ovulați la aproximativ două săptămâni de la ciclul, concepția se întâmplă în perioada în care sunteți însărcinată cu două săptămâni - ceea ce înseamnă că sarcina începe înainte de a fi concepută.

Cel mai bun moment pentru a concepe

Ovulația are loc de obicei la mijlocul ciclului menstrual. Ești cel mai fertil în cele trei zile care au precedat-o. Semnele pe care le puteți ovula includ modificări ale temperaturii corpului bazal, sensibilitate a sânilor, crampe ușoare și creșterea scurgerii vaginale.

Detectarea ovulației

Vrei să rămâi însărcinată mai repede? Benzile de testare pentru ovulație vă pot ajuta să vă dați seama de zilele în care sexul (sau inseminarea) este cel mai probabil să ducă la sarcină. Puteți cumpăra truse online și la majoritatea farmaciilor și supermarketurilor, lângă testele de sarcină.

Ce inseamna 2 saptamani?

Ești în prima ta lună!

Simptomele sarcinii în saptamana a 2 a

Mucus cervical alunecos

Mucusul cervical este scurgerea vaginală pe care o găsești uneori în lenjeria de corp. În zilele din jurul ovulației, va fi clar, alunecos și întins (asemănător albușului de ou crud).

  • Crampe ușoare - Unele femei observă crampe ușoare sau dureri de durere la nivelul abdomenului sau dureri de spate unilaterale, în timpul ovulației. Acest lucru este cunoscut sub numele de mittelschmerz - germană pentru „durere de mijloc”.
  • Creșterea dorinței sexuale - Pofta sexuală poate crește, iar mirosul corpului poate fi mai atractiv pentru bărbat în perioada aceasta. Dacă mirosurile sunt brusc mai intense, ar putea fi calea corpului tău dea ajuta la gazduirea feromonilor masculi. Nu ai fost niciodată mai pregătita să faci un copil!
  • Sânii sensibili - Schimbările hormonale din perioada ovulației vă pot face sânii sa fie mai plini sau mai dureroși. 
  • Modificări cervicale - În timpul ovulației, colul uterin este mai moale, mai înalt, mai umed și mai deschis. 
  • O creștere a temperaturii bazale a corpului - Puteți folosi un termometru special pentru a vă lua temperatura în fiecare dimineață. 

În ziua următoare ovulării, crește puțin și rămâne ridicat până la următoarea perioadă.

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou