Când se simt primele mișcări ale bebelușului?

list În: Sarcina pe săptămâni Pe:

Primele mișcări ale bebelușului sunt un moment special, iar părinții viitorului copil așteaptă întotdeauna cu nerăbdare acest moment.

În acest articol, veți afla când și cum veti simți minunea din burtică.

Veți obține, de asemenea, unele informații despre sarcină și creșterea fetală, care sunt întotdeauna valoroase pentru viitoarele mame!

Gravidele și viitorii tați doresc să știe cât mai mult posibil despre sarcină și cum se dezvoltă bebelușul. 

Acest lucru îi ajută să se pregătească pentru naștere și se asigură că cel mic crește în mod corespunzător. 

Viitorii părinți urmăresc îndeaproape dezvoltarea fătului și săptămânile de sarcină în care au loc schimbări. 

Cu toate acestea, trebuie recunoscut faptul că mișcările bebelușului în timpul sarcinii sunt acel moment wow, care pentru multe femei este împlinirea tututor așteptărilor. 

Deși pare amuzant, unele femei recunosc că numai atunci când au simțit mișcare fetală, au realizat ca sunt insarcinate cu adevărat! 

Aceste mișcări sunt primul contact al bebelușului cu mama, precum și cu tatăl care le poate simți prin burta partenerei ( poate nu chiar de la primele semne). 

Când simțiți primele mișcări ale bebelușului și de ce sunt atât de importante?

În ce lună simțiți mișcările bebelușului? Mișcările bebelusului în timpul primei sarcini dar și în sarcina următoare, precum și intensitatea lor, sunt situații individuale. 

În mod normal, prima mișcare a copilului apare în aproximativ a șaptea săptămână, dar nu este sesizabilă pentru mama, o vedem pe ultrasunete ( la ecografie). 

Puteți simți activitatea copilului între a șaisprezecea și a douăzecea săptămână de sarcină. La femeile care au născut deja un copil, senzațiile sunt mai ușor de recunoscut.

Greutatea gravidei poate fi de asemenea, un aspect important, deoarece mișcările fetale sunt simțite mai repede de femeile slabe. 

Cât de repede detectăm primele mișcări ale bebeluțului este, de asemenea, influențată de cantitatea de lichid amniotic, activitatea copilului și chiar sensibilitatea sistemului nervos al mamei. După cum puteți vedea, aceasta este o situatie foarte individuală.

  În ce săptămână poți simți bebe în burtică?

Începând cu 16 săptămâni de sarcină. Mișcarea bebelușului nu este doar un eveniment plin de bucurie, emoționant, ci și o informație importantă din mai multe motive:

  • Data nasterii – este posibil să se determine data când se va naște (în special la femeile care nu au o perioadă menstruală fixă sau sunt nesigure), așadar este o informație valoroasă pentru medic. Cea mai bună soluție este să notați data când simțiți pentru prima dată mișcările bebelușului, deoarece aceasta este probabil o întrebare pe care medicul o va pune în timpul unei vizite de urmărire a sarcinii.
  • Confort psihologic – așa cum am menționat mai devreme, multe mame simt cu noi emoții în periaoda maternității, iar viziunea venirii pe lume a bebelușului devine mai reală. Mișcările bebelușului vă permit să stabiliți o relație cognitivă. 
  • Evaluarea mișcării – identificarea obiceiurilor copilului și a activității normale vă permit să vă monitorizați sănătatea fetală. Pentru a face acest lucru, a fost creat chiar așa numitul grafic al mișcării fetale (metoda Cardiff). Acesta se bazează pe numărul de mișcări pe care bebelușul le efectuează, care ar trebui să fie de cel puțin zece la douăsprezece ore (de la 9 a.m. la 9 p.m.). 
  • Comunicarea cu bebelușul –  este, de asemenea, un moment extrem de important pentru relația de atașament și cognitivă chiar din stadiul de făt. 

Fătul se mișcă adesea atunci când mama sau tatăl ating burtica. În acest fel, părinții pot avea primul contact cu copilul. Deseori, viitoarele mame văd  activitatea crescută, de exemplu atunci când schimbă anumite melodii sau când mănăncă anumite alimente ( încercați să purtați pandantivul armoniei pentru gravide).

Multe femei care se pregătesc pentru prima lor sarcină sunt curioase ce simți exact când mișcă copilul.

Cel mai adesea, mamele exprimă sentimentul de fluturi în stomac. 

La începutul sarcinii, mișcările copilului sunt delicate și distractive, însă spre sfârșitul sarcinii, acesta îți face prezența foarte simțită.

Când este cel mai probabil să simți bebelușul?

În mod normal, activitatea bebelușului apare seara și noaptea - în timpul zilei cand vă mișcați, micuțul doarme și se activează numai când este odihnit. 

Cu toate acestea, alte ipoteze afirmă că bebelușul este activ toată ziua odată cu mama, iar aceasta simte mișcările doar atunci când se odihnește. Cel mai adesea, intervalul orar de la 21.00 la 1.00 noaptea este momentul în care mișcările copilului sunt percepute.Trebuie să țineți cont că acestea sunt momente aproximative și statistici ce pot diferi de la gravidă la gravidă.

Mai mulți factori influențează intensitatea mișcărilor bebelușului.

Fiecare copil este diferit, are propriul gust personal și personalitate, astfel încât unii copii sunt mai activi și alții rămân calmi. 

Temperamentul fiecăruia este deja evident din viața fetală! 

Un aspect important este și dispozitia mamei, pe care copilul o simte imediat. El știe când mama este tristă sau obosită și, de asemenea, fericită sau când se simte în siguranță. 

Prin urmare, este important să aveți grijă de sănătatea mintală în timpul sarcinii și să evitați situațiile stresante! 

Uneori puteți sesiza agitație crescută a bebelușului, mai ales după ce mâncați ceva bun sau când porniți muzica. De obicei atunci spunem că unui copil "îi place" o activitate sau un aliment și că este, de asemenea, o modalitate de a vă cunoaște reciproc. 

Cea mai mare parte a mișcărilor are loc între douăzeci și patru și douăzeci și opt săptămâni de sarcină. De ce? Copilul este suficient de mic pentru a avea o multime de spațiu pentru acrobații, mișcare și distracție!

Mai târziu, mișcările ample sunt mai puțin vizibile (în jurul celei de-a treizecea săptămâni există puține mișcări, dar ele pot fi destul de perceptibile) din cauza spațiului redus, dar un semnal de alarma ar trebui să apară la absența lor.

 

Când sunt mișcările bebelușului tău mai slabe?

De obicei, mișcările bebelușului sunt reduse mult după fumat, din cauza toxinelor conținute de țigări dar și după utilizarea anumitor tipuri de medicamente. Prin urmare, în timpul sarcinii, este bine să evitați țigările și chiar fumul de țigară și medicamente luați numai cu acordul unui medic. 

Uneori, nicio mișcare nu înseamnă că fătul a pătit ceva dar este bine să țineți legătura cu medicul dacă este de durată.

Ce înseamnă mișcările copilului?

Știm puține despre acest lucru! Mișcarea unui făt este un indiciu al dezvoltării sale adecvate și pregătește corpul său mic pentru venirea pe lume - în cele din urmă, este un efort nu numai pentru mame, ci și pentru copil!

Cum simțiți mișcările bebelușului în burtică?

Fătul face multe mișcări diferite, testându-și abilitățile prin exerciții fizice și prin joacă. 

S-a observat că în uter, copilul se rotește și se îndreaptă, se răstoarnă și, uneori, rămâne cu susul în jos pentru o perioadă de timp, ceea ce este o poziție complet normală pentru el, deoarece el nu recunoaște direcțiile. 

Bebelușul căsca, se întinde, își strânge pumnii, îi linge și bagă mâna în gură, poate zâmbi. 

De asemenea, copilul observă îndeaproape împrejurimile sale, familiarizându-se cu toate simțurile - atinge cordonul ombilical și îl prinde, reacționează la lumină (îl puteți verifica cu ușurință punând o lanternă aprinsă pe burtă!), dar și ascultă ce se întâmplă în jurul lui.

Și la sarcina gemelară, există divertisment, copiii își pot apuca mâinile, se pot atinge și chiar îmbrățișa. Toate aceste activități sunt foarte importante pentru un bebeluș deoarece contribuie la dezvoltarea mușchilor și articulațiilor, coloanei vertebrale și a sistemului nervos. 

Când este cazul să te îngrijorezi?


Când mama simte primele mișcări, este de obicei atentă la ele, urmărește activitatea lor și intră în alertă atunci când observă modificări. 

Acesta este un răspuns natural și atât de necesar, deoarece activitatea anormală a copilului ar trebui să fie un semnal de alarmă și, uneori, chiar și un motiv pentru a contacta imediat un medic.

Primul semn ciudat care trebuie vă îngrijoreze este că bebelușul nu face nicio mișcare până în a douăzeci și una săptămână sau se mișcă brusc. Numărul foarte mic de mișcări, adică mai puțin de zece în douăsprezece ore, este alarmant. 

De asemenea, ar trebui să îngrijoreze dacă bebelușul a fost de obicei calm și a mișcat ușor și brusc mișcările sale au devenit sacadate, intense, nervoase.

Uneori, situația revine la normal atunci când mama se află pe partea stângă (atunci merită să urmăriți mișcările copilului) iar lipsa acestora în termen de douăsprezece ore ar trebui să determine o vizită la medic. 

Este importantă intuiția fiecăreia - uneori este mai bine să fim în siguranță și să mergem la un specialist pentru a câștiga liniște sufletească și a afla că totul este bine.

 

Dacă ați citit până aici, știți deja destul de multe despre primele mișcări ale bebelușului din burtică. 

De aceea ce poate simti o gravidă depinde de la femeie la femeie.

Trebuie să rețineți că o mamă fericită va naște un bebeluș fericit.

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou