Beneficiile dormitului cu perna între picioare în timpul sarcinii

list În: WoW MoM Pe:

 

 

 

Pe măsură ce modificările sarcinii se fac vizibile, se fac și simțite, astfel încât somnul într-o poziție confortabilă poate deveni o provocare reală.

Medicii recomandă de obicei să dormi pe o parte în timpul sarcinii și cel mai probabil că așa simțiți că este cel mai confortabil să vă așezați în pat.

 

Partea stângă este adesea denumită poziția ideală pentru că se consideră că dormitul pe partea aceasta permite o circulație optimă a sângelui și împiedică uterul să creeze presiune pe ficat.

 

Cu toate acestea, o revizuire a studiilor din 2019 a constatat că dormitul pe ambele părți pare a fi la fel de sigur pentru tine și copil.

 

Indiferent de partea pe care dormi, așearea unei perne între picioare poate face somnul pe o parte mai confortabil și poate reduce durerile de spate, menținând coloana vertebrală neutră.

 

Pernele pentru gravide în formă de U sau C sunt concepute pentru a face somnul pe o parte mai confortabil. Aceste perne oferă un confort sporit în timpul somnului.

 

Așezarea unei perne între genunchi ajută la menținerea coloanei vertebrale neutră și susține curbura spatelui.

 

Dormitul pe spate vă menține greutatea distribuită uniform pe cea mai largă parte a corpului. S-ar putea să descoperiți că acest lucru vă ajută să eliminați stresul de pe coloana vertebrală în comparație cu dormitul pe o parte, mai ales dacă aveți probleme pe ambele părți.

 

Așezarea unei perne între picioare vă ajută să vă mențineți genunchii unul peste altul în timpul nopții. Fără pernă, șoldurile și spatele au tendința de a se răsuci.

 

Se estimează că până la 23% din populația adultă a lumii trăiește cu dureri cronice de spate. Corectarea poziției de dormit este o modalitate ușoară de a reduce durerile de spate cauzate de o postură proastă.

 

Punerea unei perne între genunchi sau coapse are potențialul de a vă ajuta să vă mențineți alinierea naturală a șoldurilor și a pelvisului în timp ce dormiți.

Această aliniere îmbunătățită poate ajuta la eliminarea tensiunii de pe ligamentele sau mușchii inflamați care vă cauzează disconfort.

 

În ce săptămână de sarcină trebuie să folosesc o pernă pentru gravide?

 

Nu există un moment stabilit când trebuie sau e necesar să începeți să utilizați o pernă pentru gravideMomentul potrivit este atunci când vi se pare dificil să schimbați pozițiile în timpul somnului.

Pentru majoritatea femeilor, acesta este în jurul săptămânii 20, când burta începe să se crească considerabil.

În funcție de felul în care vă simțiți, puteți folosi o pernă pentru gravide în formă de U, pe care practic o îmbrățișați și vă ține și spatele sau o pernă mai mică, pe care o așezați între picioare, pentru a reduce presiunea pelviană.

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou