Alăptarea la sân după operarea sânilor

list În: WoW MoM Pe:

 

Alăptarea are numeroase beneficii fizice, emoționale și de dezvoltare, atât pentru sugari, cât și pentru proaspetele mamici.

Poate fi o experiență plină de satisfacții, dar provocatoare pentru mulți părinți, inclusiv pentru femeile care au suferit intervenții chirurgicale anterioare la sân.

Dacă aveti implanturi, ați facut o operație de micșorare a sânilor, un lifting mamar sau orice altă operație care implică sânii sau sfârcurile, este posibil să aveți preocupări cu privire la alăptare după aceste proceduri.

Din fericire, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală la sân sunt, în general, capabile să alăpteze fără probleme.

Discutarea cu medicul dumneavoastră înainte de procedura este cel mai bun mod de a se asigura că alăptarea după operația de sân va decurge cât mai bine posibil.

Există solutii disponibile pentru a sprijini pe oricine care dorește să alăpteze după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală.

Dacă intervenția chirurgicală la sân are sau nu un impact asupra capacității de alăptare depinde de tipul acesteia, tehnica și motivul tratamentului.

Dacă sânii sunt semnificativ subdezvoltați înainte de augmentare, probleme legate de o lipsă de țesut glandular ar putea crea complicații, indiferent de tipul de procedură.

Factorul principal care afectează alăptarea după intervenția chirurgicală la sân, este gradul de țesut mamar incizat și eliminat. 

Localizarea, lungimea și adâncimea inciziei chirurgicale pot influența foarte mult producția viitoare de lapte.

În general, mărirea sânilor  nu ar trebui să afecteze capacitatea de a alăpta, deoarece nici un țesut nu este eliminat.

Îndepărtarea țesutului care conține aceste canale de lapte sunt un potențial factor.

De exemplu, intervențiile chirurgicale de micșorare a sânilor par a fi procedurile care au cel mai mare impact asupra producției de lapte. 

Totuși, alăptarea este mai puțin probabil să fie afectată dacă mamelonul și areola au rămas conectate la țesutul mamar pe parcursul intervenției chirurgicale.

Chirurgii plasticieni pot fi capabili să modifice procedura efectuată pentru a minimiza riscul de afectare a alăptării, dar este important să vă împărtășiți obiectivele privind alăptarea cu chirurgul. 

În plus, persoanele gravide care au avut o intervenție chirurgicală la sân în trecut ar trebui să anunte medicul care le urmareste sarcina.

Dacă o femeie a făcut o operație de extirpare a unui nodul, iar chirurgul a avut grijă sa nu fie afectate canalele galactofore și legăturile nervoase,sunt sanse ca aceasta sa poată secreta măcar o parte din laptele matern necesar.

De asemenea, poate fi util ca părinții să stie faptul că există mai multe modalități prin care alăptarea să aibă succes . 

Chiar dacă o femeie nu este capabilă să producă suficient lapte matern pentru a oferi o singură sursă de nutriție, suplimentele combinate cu dispozitive speciale pot crea o experiență de alăptare pozitivă atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Aproape fiecare femeie  poate produce o cantitate mică de colostru, o formă inițială foarte hrănitoare de lapte matern.

Acest lucru înseamnă că mamele au, în general, mai multe opțiuni pentru alăptare după o operație, indiferent de circumstanțele lor.

Indiferent de operația la sân pe care ai avut-o, iți poti imbunătăți sansele de a alăpta informându-te ,mergând la un curs de alăptare sau discutând cu un consultant in lactație.

Sursa -- "What to expect when you're expecting" Heidi Murkoff.

www.drsteeleplasticsurgery.com/blog/breastfeeding-after-breast-surgery/

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou