6 Mituri despre sarcină și gravide

list În: Sarcina pe săptămâni Pe:

Trebuie să faci asta! 

Nu face asta!

Indiferent de statutul social, de jobul pe care îl ai, de cât de mult te-ai plimbat prin lume sau de preferintele culinare :), când rămâneți însărcinați, pășiți într-o lume nouă cu totul. 

În prima fază, sentimentul de panica, de “nu suntem pregătiți pentru asta“, poate fi copleșitor…dar reține că cele 9 luni de sarcină sunt perioada în care crește bebeșul în burtica ta, dar și perioada necesară ca voi să asimilați toate informațiile și asumarea necesară noului statut.

Cu toate sfaturile legate de sarcină ( și cerute și ne-cerute), este greu să țineți evidența a ceea ce este sigur și ce nu - și în ce ar trebui să credeți cu adevărat. Aici, cu ajutorul experților, expunem primele 7 mituri din jurul sarcinii, astfel încât să vă puteți bucura de (multe) lucruri preferate fără culpabilitate. 

Desigur, fiecare sarcină este diferită, așa că urmați ordinele medicului mai presus de orice altceva.

Mitul 1: Mănâncă trei mese sănătoase pe zi

WoW! De fapt, ar trebui să mâncați șase sau șapte mese mici și sănătoase pe tot parcursul zilei (la fiecare două până la trei ore).

„A mânca frecvent și din diferite grupuri de alimente vă va menține nivelul de zahăr din sânge într-un interval constant, ceea ce este sănătos pentru mamă și copilul copilul ei”, spune Stuart Fischbein, MD, coautor al sarcinii Fearless. 

În sarcină nu este momentul să ții dieta, dar nu te stresa prea mult în legătură cu mâncarea. Ce a fost potrivit pentru tine înainte de sarcină este bine pentru tine acum când ești gravidă. Desigur, că o atenție sporita la combinațiile de alimente și cât sunt de proaspete, este binevenită.

Mitul 2: Este în regulă să bei ceva (alcool)

Alegerea de a bea câteva înghițituri în timpul unui pâine prăjită de șampanie sau de a te abține de la alcool este în cele din urmă o decizie personală, dar știi că numeroase studii au legat consumul de alcool în timpul sarcinii cu un risc crescut de tulburări ale spectrului alcoolului fetal (FASD). 

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun că femeia însărcinată ar trebui să evite complet alcoolul în timpul sarcinii. "Defectele congenitale asociate cu alcoolul în timpul sarcinii sunt complet prevenibile", spune președintele ACOG Mark S. DeFrancesco. „Este esențial ca toți furnizorii de asistență medicală, în special medicii ginecologi, să clarifice pacienților lor că nu există o cantitate sigură de consum de alcool în timpul sarcinii.”

Mitul 3: Cafeaua fără cofeină

Este adevărat că cofeina traversează placenta, adică atunci când încerci un latte, atât tu, cât și bebelușul simțiți un bâzâit. 

Dar o ceașcă mică de cafea sau ceai pe zi este perfect - de fapt, ACOG spune că a avea până la 200 de miligrame de cofeină pe zi este considerat sigur. Deci, cât de multă cafea sau ceai înseamnă asta? 

Totul depinde de tipul de băutură și de conținutul său de cofeină. Nivelurile de cafeină din cafea pot varia foarte mult în funcție de tipul de boabe, de cât timp a fost prăjită și de modul în care a fost preparată. 

Dacă ești curioasă cât de multă cofeină este în diferite tipuri de cafele și ceaiuri? Consultați diagrama Bump Caffeine pentru femeile gravide.

Mitul 4: Mănânci pentru doi

Da, pofta de mâncare este reală și cumva sentimentul de “acum pot sa-mi iau si porția a doua” comunică cu tine des, foarte des. 

Cu siguranță aveți ceva mai multă libertate atunci când vine vorba de mai multă ciocolată sau desert, dar în medie femeile au nevoie doar de aproximativ 300 de calorii în plus pe zi. Deși este important să vă mențineți corpul bine hrănit - la urma urmei, lucrați din greu pentru a crește un copil - ar trebui să vizați o creștere sănătoasă în greutate. 

Este o luptă continuă cu tine să menții totuși nr caloriilor normal și pentru bucuria ta după ce naști, ar fi bine să o câștigi.

Mitul 5: Spune „Adio” fructelor de mare

Consumul de fructe de mare este de fapt foarte sănătos în timpul sarcinii! Peștele este dotat cu proteine ​​și acizi grași omega 3, care au beneficii majore pentru dezvoltare pentru bebeluși. Dar nu toți peștii sunt la fel. FDA încurajează viitoarele mame să mănânce două până la trei porții de fructe de mare cu conținut scăzut de mercur în fiecare săptămână, așa că atunci când parcurgeți un meniu, alegeți opțiuni precum somonul sau creveții. 

Din păcate, peștele-spadă, tonul obez, peștele-țiglă, marlinul, macroul rege, rugul portocaliu și rechinul au cele mai ridicate niveluri de mercur și ar trebui să fie omise în întregime. În ceea ce privește sushi-ul, FDA îndeamnă femeile însărcinate să se îndepărteze de tot ceea ce nu este gătit: peștele crud poate conține paraziți și bacterii care pot duce la infecții și boli de origine alimentară, așa că cel mai bun pariu este să rămâi cu rulouri de sushi gătite, cum ar fi tempura.

Așadar, cu atenție și grijă la sursa alimentelor, puteți să vă faceți poftele fără griji…la urma urmei și femeile gravide care locuiesc pe insule mănâncă numai fructe de mare, nu?

Mitul 6:  Evită sexul în timpul sarcinii

Evident că poți face sex (dacă vrei) și dacă n-ai vreo recomandare specială de la doctorul care îți urmărește sarcina. 

Pentru unele femei norocoase, sexul poate fi de fapt mai bun ca niciodată din cauza fluxului crescut de sânge în zona pelviană. Alții ar putea simți opusul (hormonii vă pot reduce libidoul). Un orgasm, sau sexul în sine, poate declanșa uneori contracții inofensive Braxton Hicks, dar nu aveți de ce să vă panicați.

Nu ezitați discutați cu moașa dacă aveți nelămuriri (și/sau dacă aveți una). Dacă ați avut sângerări, aveți placenta joasă sau alte situații, consultați-vă cu medicul.

Mai apare și gandul/ întrebarea dacă este ok să ai orgasm în sarcină…Este sigur să ai un orgasm?

Dacă sarcina este normală, fără complicații, a avea orgasm este perfect sigur. Nu vă crește riscul de a intra în travaliu devreme sau de a avea un avort spontan.

Mai târziu în timpul sarcinii, sexul și orgasmele pot provoca contracții Braxton Hicks. Acestea pot fi inconfortabile, dar nu sunt periculoase.

Unele femei pot constata că orgasmele lor devin mai puternice și mai intense în timpul sarcinii. Alte femei pot onține orgasmul mai greu pe măsură ce sarcina lor progresează.

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou