Lampă portabilă sterilizare/ dezinfectare cu UVC

329,00 lei
169,00 lei Economisește 160,00 lei
cu TVA *
Cantitate Produsul este out of stock.

Lampă portabilă pentru dezinfectare/ sterilizare cu lumină ultravioletă UVC* Germicidă/Bactericidă*

Prevenția este foarte importantă.

Spălarea pe mâini și igienizarea cât mai des cu putință a tuturor obiectelor cu care intrăm în contact este o prioritate poate mai mult ca înainte, motiv pentru care venim în întâmpinarea părinților care au și grija copiilor atât în ceea ce privește atenția la igienă, cât și la educarea acestora și vă prezentăm produsele wow de sterilizare și igienizare a obiectelor și a locurilor pe care le frecventăm.

Toate bacteriile și virusurile sunt sensibile la tratamentul cu lumină ultravioletă, din spectrul UVC. Aceasta acționează asupra ADN-ului microorganismelor (bacterii & virusuri), distrugându-l și împiedicând înmulțirea acestora.

Sistemele de sterilizare cu lumină ultravioletă UVC sunt un aliat indispensabil și accesibil tuturor, pentru protejare împotriva multor tipuri de virusuri și bacterii, mai ales gravidelor și părinților cu copii mici.

Se poate folosi pentru dezinfectarea/sterilizarea suprafețelor, obiectelor de orice fel - a hainelor, jucăriilor, alimentelor ambalate, spațiilor de dimensiuni mici (interiorul mașinii), obiectelor sanitare (chiuvetă, vas WC etc.), banilor și cardurilor, documentelor, a măștilor și echipamentelor de protecție, articolelor pentru copii etc. 

Sigură & Eficientă

Lampa portabilă cu ultraviolete UVC Germicidă/Bactericidă este utilizată pentru dezinfectarea/sterilizarea obiectelor și a suprafețelor, cu ajutorul luminii ultraviolete UVC.
Lampa, prevăzută cu un tub de tip Quartz UVC, cu o lungime de undă de 253,7 nm, are efect germicid/bactericid și eficiență de 99.99%.

Acționează fără a genera reziduuri toxice, ozon, miros sau poluanți.
Lumina ultravioletă UVC distruge virusurile și bacteriile, fără a fi nevoie de spray-uri sau de alte substanțe chimice dăunătoare, ideală pentru gravide și pentru copii.

Modelul standard al lămpii dispune de funcția Auto Off, care oprește automat dispozitivul, atunci când fasciculul de lumină este direcționat în altă parte decât în jos.

Din motive de funcționalitate redusă, la modelul pe care îl veți achiziționa, această funcție a fost dezactivată, întrucât limitează utilizarea dispozitivului - spre exemplu, dacă ar fi fost nevoie să utilizați lampa pe verticală, pentru dezinfectarea hainelor agățate pe umerașe, lampa s-ar fi oprit automat.

Portabilă

Lampa este compactă și ușor de transportat, în geantă, rucsac sau valiză, pentru a putea fi folosită oricând și oriunde.
O puteți folosi la birou, la cumpărături, în călătorie, la plimbare, dar o puteți folosi și acasă, pentru a dezinfecta/ steriliza obiecte utilizate în mod frecvent, cumpărături sau colete primite.

Ce este lumina ultravioletă (UV)?

Lumina ultravioletă (UV) este un spectru de lumină, chiar sub lumina vizibilă, împărțit în patru zone spectrale distincte, cuprinse între 100nm și 400nm.
Spectrul luminii ultraviolete cuprins între 200nm și 280nm, numit spectrul UVC, poate ucide sau inactiva multe specii de microorganisme, împiedicându-le reproducerea.

Cum funcționează dezinfectarea/ sterilizarea cu lumina ultravioletă UVC?

Rezultatele studiilor de specialitate arată că, prin expunerea organismelor microbiene la lumină UV, cu lungimi de undă cuprinse între 200nm și 300nm, aceasta este absorbită de ADN-ul, ARN-ul și proteinele respectivelor organisme. 
Atunci când lumina UV este absorbită de proteine, aceasta produce rupturi ale pereților celulari și, în consecință, moartea celulei.
Atunci când lumina UV este absorbită de ADN-ul sau ARN-ul organismului microbian, acestea sunt inactivate, respectivul organism nemaiputându-se reproduce.
Expunerea la lumină UVC inactivează organismele microbiene, cum ar fi bacteriile și virusurile, prin modificarea structurii și a legăturilor moleculare ale AND-ului (acid dezoxiribonucleic). ADN-ul este esențial pentru funcționarea, dezvoltarea și reproducerea organismelor vii. Prin distrugerea abilității organismului de a se reproduce, acesta devine inofensiv, deoarece nu poate coloniza. După expunerea la UVC, organismul moare, fiind oprit din reproducere, iar numărul coloniilor formate din microorganisme scade rapid.
Sursele de lumină UVC asigură un efect mult mai puternic și concentrat de energie ultravioletă decât cel generat, în mod natural, de lumina solară, lumina UVC germicidă/bactericidă reprezentând o metodă foarte eficientă de distrugere a microorganismelor.

Recomandări de utilizare

 • Folosiți timp de minimum 10 secunde pentru dezinfectarea/sterilizarea suprafețelor și a diverselor obiecte cu care veniți în contact: alimente, telefon, tastatură, veselă, căni, pahare, ochelari, măști de protecție, periuțe de dinți, chei, bani, carduri, haine, cumpărături diverse, interiorul mașinii etc. 
 • Țineți lampa cât mai aproape de suprafața obiectului pe care doriți să îl dezinfectați.


*** ATENȚIE

 • Dispozitivul este destinat exclusiv utilizării de către adulți! Nu lăsați dispozitivul la îndemâna copiilor sau a persoanelor lipsite de discernământ!
 • Lumina ultravioletă UVC directă este dăunatoare pentru piele și pentru ochi, putând provoca iritații și arsuri
 • Lumina ultravioletă UVC reflectată de oglindă sau de o altă suprafață reflectorizantă poate fi la fel de dăunatoare pentru piele și ochi ca și lumina directă
 • Nu vă dezinfectați mâinile cu acest dispozitiv. Folosiți lumina ultravioletă UVC doar pentru dezinfectarea obiectelor. Pentru mâini, folosiți săpunul sau alte produse recomandate
 • Nu folosiți dispozitivul pentru dezinfectarea animalelor de companie
 • Nu îndreptați lumina ultravioletă către piele, ochi, animale sau plante
 • Nu curățați dispozitivul cu substanțe chimice, alcool, solvenți etc. Folosiți o cârpă umedă și așteptați ca dispozitivul să fie complet uscat înainte de a-l pune în funcțiune
 • Nu curățați dispozitivul în timp ce se află în funcțiune
 • Tubul UV se va deteriora dacă este supraîncălzit, dacă este udat sau scufundat în lichide, dacă este lovit, etc.
 • Dispozitivul poate genera cantități mici de ozon, în limitele admise. Ozonul este un oxidant care distruge bacteriile, virusurile, ciupercile și care se produce atunci când o lungime de undă de 254 nm (nanometri) lovește un atom de oxigen. Dispozitivul pe care îl veți cumpăra funcționează cu o lungime de undă a luminii ultraviolete de 253.7 nm. 
 • Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare! Nu utilizați aparatul decât după ce ați înțeles cum funcționează și după ce ați înțeles modul de utilizare
 • Atât timp cât utilizați aparatul urmând instrucțiunile de mai sus, lampa UVC bactericidă/ germicidă este sigură pentru utilizare acasă, la birou, în mașină, în vacanță etc.

Specificații tehnice

Pachetul conține Lampa UVC

Aplicații Dezinfectare/Sterilizare - Germicidă/Bactericidă

Alimentare Baterii AA x 4 (nu sunt incluse în pachet)

Durata de viață a bateriilor  3-4 ore de funcționare (variază în funcție de 

calitatea bateriilor)

Tensiune de alimentare 5V

Dimensiuni exterior 26.7x3.8x4.2 cm

Dimensiuni ambalaj 23x13x5 cm

Lungime de undă 253.7 nm

Putere UV 4W

Tip tub/bec Quartz UVC Lumină ultravioletă 253.7 nm
Atenție! Tubul UVC se poate deteriora dacă este 

supraîncălzit

Durată de viață tub ± 8.000 ore

Material ABS

Greutate 200 gr

Greutate cu ambalaj 275 gr

Rază de acțiune 10-20 cm

Timp de dezinfectare 10 secunde

Garanție: 1 an

Dispozitivul are o eficiență certificată de 99.99%. Produsul dispune de certificare CE, RoHS, WEEE & FC.

Blue Hub
lampaportabila.

Notify me when available

3 alte produse în aceeași categorie: