WoW Dad, mai traiesti dupa o zi singur cu copilul?

Publicat in: 2017-09-28 17:13:06
Categoria: Fashion

Tătic? Ce faci când rămâi singur acasă cu cel mic?

 

WoW Dad, ce te faci când mama pleacă de acasă și trebuie să-l ai în grijă pe cel mic? Te panichezi? Începi să îți găsești de lucru doar, doar scapi de această sarcină? Te pregătești ca pentru armată, ai numerele de urgență pe ușa frigiderului, hainele pregătite să părăsești casa la orice plânset?

Sau ești relaxat, plin de încredere, sigur pe tine? O încurajezi pe soție să stea liniștită cu fetele la cafea cât vrea sau să meargă la o tură de shoppping pentru că tu te vei descurca?

O mamă are timp suficient să-și cunoască bebelușul, se acomodează cu el încă din burtă, se apropie o dată cu nașterea plin alăptat, hrănire și grijă. Tăticii, de cele mai multe ori, sunt mai neîndemânatici. Și nu pentru că nu vor, mulți chiar nu știu de unde să apuce diverse situații.

Ei bine, ce zici de niște sfaturi pentru a face șederea acasă cât mai ușoară, fără situații de panică.

  1. Cel mai important – ai răbdare. Indiferent ce s-ar întâmpla, nu te panica. Orice se poate rezolva. Un plânset nu înseamnă neapărat că este bolnav. Poate îi e foame, vrea să-i schimbi scutecul sau are doar nevoie de o îmbrățișare.

 

  1. Schimbarea scutecelor nu este doar treaba mamei. Nu poți să aștepți soția acasă pentru această operațiune. Nu, nu ai nevoie de mască de gaze, nici de vreun costum special de plecat pe lună. Îți trebuie doar un scutec curat și de apă să îl speli.
  2. Vorbește cu ea. Poate ai impresia că e mic, nu te aude și încă nu vorbește. Ai fi surprins, copiii au nevoie de afecțiune încă din prima zi de naștere. Așa că lasă telefonul deoparte și stai de povești cu cea mică.
  3. Nu, nu poți să te joci fifa în living, în timp ce copilul doarme în pătuțul lui. Trebuie să-l supraveghezi, să fie sub atenția ta.

 

  1. Copilul trebuie hrănit. Da, nu mai este în burtă, acum chiar mănâncă. Biberoanele de pe masă nu o să se umple singure. Au nevoie de laptele din rigider!
  2. Joacă-te cu el. Ține-l ocupat. Cel mai probabil o să simtă lipsa mamei. E datoria ta să-l faci să se simtă iubit, în siguranță și înconjurat de afecțiune.
  3. Ține minte tot timpul că ești un tată bun. Niciun plânset, nicio grimasă, nicio situație limită nu îți ia acest atribut!
  4. Timpul petrecut singur cu cel mic e numai bun pentru a consolida relația. Ia-l cu tine în baie în timp ce te bărbierești, arată-i cum se spală vasele sau lasă-l să te ajute să împachetezi rufele.
  5.  Folosește tot felul de jocuri ce o să-l învețe că trebuie să câștigi, dar e la fel de normal să mai și pierzi.
  6.  Relaxează-te. Faci o treabă bună! Pregătește o surpriză pentru soția ta. Fă curat repede în timp ce aia dormit copilul. Așa va știi că oricând se poate baza pe tine. Faceți o echipă minunată!

Autor: Ana Maria Zenovie

Sursa foto: Pinterest

Distribuiti acest continut

Vezi toate comentariile (1)

Ioana


2017-10-04 08:45:01

Hahahaha! Genial!

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Păturică iepuraș extrasoft
Foarte frumos materialul.
mar 8, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Mojry
Descrierea produsului: "Rochia are un fermoar ascuns pe sani, astfel ca este potrivita si pentru per ...
mar 4, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Antonietta
pentru alaptare este buna?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Ariadne
am vazut in poza ca se pot da la o parte cele doua cordoane, pentru alaptare, asa este?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Bessie
frumoasa
feb 23, 2019
0 1 2 3 4