TOP 5 remedii pentru febră în timpul sarcinii!

Publicat in: 2018-10-04 15:52:04
Categoria: Fashion

Frigul ne-a cam luat prin surprindere anul acesta. Ieri vară, azi toamnă morocănoasă cu temperaturi parcă mai degrabă de iarnă.

Sarcina este perioada în care trebuie să ai cea mai mare grijă de corpul tău. Acum nu mai ești responsabilă doar pentru sănătatea ta, ci și pentru a bebelușului care crește în burtică.

El are nevoie de un mediu cât mai sănătos și prietenos. Iar asta pentru a se dezvolta ferit de eventuali factori care i-ar putea face rău.

Toamna vine de cele mai multe ori cu o mulțime de viroze. Pare aproape imposibil să te ferești de strănutul colegei de birou, de tusea prietenilor când ieșiți la masă sau febra soțului.

Însă, ce te faci când deja simți că temperatura începe să-ți crească și cel mai probabil te-ai ales cu o febră zdravănă.

În primul rând, trebuie să te duci de urgență la doctor dacă febra depășește 38 de grade. Nu aștepta niciodată să treacă de la sine. Riști să pui în pericol bebelușul.

Febra este cea mai periculoasă în primul trimestru de sarcină. Doctorii spun că în săptămânile 4-14 trebuie să te ferești cel mai tare de gripă și de orice afecțiune respiratorie. Abia când bebelușul este dezvoltat, poți să te mai relaxezi. Însă, chiar și atunci trebuie să faci o vizită doctorului.

1.Comprese reci

Compresele cu apă rece, chiar gheață te pot ajuta să scazi temperatura corpului cu câteva grade. Cel mai indicat este să le aplici la încheietura mâinilor, în spatele genunchilor, pe frunte și gât.

2.Hidratarea

Febra nu doar că te face să te simți lipsită de puteri, însă e atât de vicleană încât te și deshidratează.

În momentul în care simți cum corpul începe să-ți fiarbă, trebuie să îi asiguri cât mai multe lichide. Ceaiuri, apă, supe, toate calde. Astfel se reglează temperatura corpului.

3.Medicamente

Nu lua niciodată, absolut niciodată tratamente la întâmplare. Sarcina impune o serie de restricții când vine vorba de medicamente. Multe dintre ele îl pot afecta pe copil.

Așa că nu lua pastille doar pentru că poate la colega de birou a funcționat sau vecina ți-a spus că sigur scapi de febră dacă iei un comprimat.

Alege fructe și legume bogate în vitamina C.

4.Odihna

Afecțiunile respiratorii te pot pune foarte repede la pat. Tu oricum ești obosită și orice activitate presupune mult mai mult efort decât inainte de a fi gravidă. Așa că o banală febră accentuează oboseala și starea de leșin.

E foarte important să îți acorzi câteva zile de odihnă atunci când ești bolnavă. Organismal se reface mult mai repede atunci când este în repaus.

5.Ținuta adecvată

Atunci când ai febră, corpul transpiră în exces. Alege haine din materiale naturale și cât mai subțiri. Schimbă-te atunci când observi că ele s-au umezit.

Trebuie să știi că febra apare atunci când organismul se luptă cu infecțiile. Iar sarcina te poate prinde de multe ori pe picior greșit cu imunitatea. Cel mai bun sfat și tratament îl poți primi doar de la medical tău.

Distribuiti acest continut

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Rochie fetiță Charming Midnight
Da, m-ar interesa. Multumesc
mai 10, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Vogue navy
As dori o marime pt masuri 110 .95.110
mai 9, 2019
0 1 2 3 4
Rochie fetiță Charming Midnight
Buna,Este si varianta pt mama?
mai 9, 2019
0 1 2 3 4
Jucărie termică cu aromă de lavandă Paul
Foarte util. Bebelusul nostru adoarme numai cu el
mai 1, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Kimono Japanese Garden
As vrea aceasta rochie pentru cununia civila. Daca vin in showroom, o pot proba?
apr 29, 2019
0 1 2 3 4