Prima baie a bebelusului! Cum faci fata?

Publicat in: 2017-07-25 12:56:36
Categoria: Fashion

Prima baie a bebelușului! Tot ce trebuie să știi!

 

WoW mom, tocmai ce ai născut! Te-ai liniștit, totul este în regulă cu bebelușul. Ești în culmea fericirii. Ești un om împlinit acum și simți că nimic nu îți lipsește.

Personalul medical te-a învățat o mie de lucruri cât timp ai stat în spital. Însă, cum practica este cea mai grea, ajungi acasă cu bebelușul. Sunteți singuri. Și, firesc, vă puneți întrebarea: e momentul să îi facem baie copilului? Dar cum îi facem, ce produse folosim, cât de des îi facem baie și întrebările pot continua la nesfârșit.

 

Relaxați-vă. Baia bebelușului nu trebuie să se transforme într-o corvoadă. Din contră, e moment numai bun de giugiuleală, râsete și distracție.

În prima lună a bebelușului este foarte important să aveți grijă la buricul copilului. Are nevoie de maximum patru săptămâni să se vindece și să pice. Așa că recomandat este să se facă baie cu ajutorul unui burete. Cu acesta să umeziți pielea bebelușului și să uscați bine cu un prosop.

 

Înainte de a vă apuca de baie, verificați să aveți totul la îndemână: prosoape, scutece, produsele de igienă și hainele. Baia trebuie să dureze maximum 15 minute.

O să ai nevoie de o cadă specială pentru bebeluși. Găsești o mulțime de modele pe piață. Ai grijă să alegi una stabilă și sigură.

 

Ai pregătit totul. E momentul să înceapă baia. Verifică temperatura cu ajutorul unui termometru. Temperatura camerei să fie în jur de 25-27 de grade, iar cea a apei  maximum 38 de grade Celsius.

Prima dată trebuie să te axezi pe fața bebelușului. Mai apoi începi să cobori din spatele urechilor spre gât, axile, coate, mâini, genunchi și tălpi. Părțile intime se spală ultimele.

 

Ai grijă să îl susții în permanență cu o mână. Perfect ar fi să te ajute tatăl. Unul dintre voi să țină copilul într-o poziție stabilă, iar celălalt să îl spele.

Niciodată să nu lași copilul nesupravegheat, fie și pentru câteva secunde.

După ce baia a fost încheiată, trebuie să usuci bine pielea bebelușului. Însă nu prin frecare, ci prin tamponare.

Ține minte! Baia e momentul perfect de interacționare între părinți și bebeluși. Doar de voi depinde dacă cel mic va fi speriat sau relaxat.

Tu cum te-ai descurcat la prima baie a bebelușului?

 

Autor: Ana-Maria Zenovie

Sursa foto: Pinterest

Distribuiti acest continut

Adauga un comentariu

 (cu http://)

Last Product Reviews

Rochie Crystal roz pudră
Buna, rochita e minunata! Am ales-o pentru cununia civila. Ma bucur ca am mers in showroom si am cun ...
iul 11, 2018
0 1 2 3 4
Costum de baie pentru mame WoW MoM Rosu
Azi l-am primit, Este exact ca in poza. Sunt multimuta de el. M-am bucurat cand am vazut ca faceti s ...
iun 14, 2018
0 1 2 3 4
Costum de baie pentru mame WoW MoM Albastru
Mi-am comandat doua, Pe albastru si pe rosu. Sunt deja in bagajul pentru concediu. Abia astept sa le ...
iun 14, 2018
0 1 2 3 4
Costum de baie pentru mame WoW MoM Bleu
Cat de tari sunt! L-am comandat si eu azi. Abia astept sa il primesc!!!
iun 14, 2018
0 1 2 3 4