Morfologiile în sarcină - când se fac și de ce sunt importante

Publicat in: 2018-12-05 13:15:54
Categoria: Fashion

Vestea că urmează să fie mame le ia pe multe dintre noi complet prin suprindere. Cele care se așteptau și au programat momentul sunt probabil ceva mai pregătite pentru călătoria ce urmează în următoarele luni.

Cu un medic ginecolog în care ai încredere și cu multă răbdare, cele 9 luni, pline de curiozități, grețuri și schimbări uriașe, vor trece totuși repede.

În această perioadă trebuie să ai grijă de tine și să vezi cum se dezvoltă bebelușul tău.

Medicina modernă este de mare ajutor pentru viitoarele mămici, tehnologia și soluțiile medicale dezvoltate în ultimii 10 ani ajută imens la rezolvarea problemelor ce pot apărea în sarciă sau la liniștirea viitorilor părinți : de la indentificarea unor malformații până la operațiile intrauterine, totul este posibil în zilele noastre.

Morfologiile de sarcină au devenit momente cheie pentru femeia însărcinată. În total sunt în număr de 3 și toate sunt foarte importante.

Morfologia de trimestrul 1 se efectuează între 11 și 14 săptămâni de la data ultimei menstruații și este prima examinare detaliată a fătului.

În această perioadă se investighează toate organele, pentru că deja sunt formate. Doctorul ginecolog examinează inima, coloana vertebrală, mâinile, picioarele, rinichii și structura osoasă a feței.

Aceasta este și fereastra testelor pentru anomaliile cromozomiale, adică momentul în care putem afla ce riscuri de sindroame genetice poate avea bebelușul.

Morfologia de trimestrul 1 are două etape : cea morfologică și cea a calculului de risc. Etapa morfologică studiază dezvoltarea organelor vitale formate până în acest moment și se măsoară translucența nucală, o serie de fluxuri sanguine, prezența osului nazal și frecvența cardiacă.

În etapa calculului de risc se cuantifică riscul pentru principalele boli genetice, pe baza datelor provenite din sângele mamei și din parametri obtinuți în etapa morfologică. Riscul este un scor individual, astfel încat două femei nu vor avea același rezultat dar nici aceeași femeie în două sarcini diferite.

Morfologia de trimestrul 2 se efectuează între săptămânile 20 și 24 de sarcină și analizează uterul mamei și dezvoltarea fătului. În acest moment al sarcinii cele două coordonate de mai sus sunt esențiale. Dezvoltarea și poziționarea placentei în uter și dezvoltarea organelor copilului în raport cu acest stadiu al sarcinii sunt informații cheie pentru acest moment.

Organele sunt suficient dezvoltate pentru a putea fi studiate cu ajutorul undelor sonore, iar dezvoltarea și poziționatrea placentei arată clar cum va evolua sarcina din perspectiva corpului mamei. Desigur că acesta este și momentul ideal pentru aflarea sexului copilului.

Morfologia de trimestru 3 se efectuează între săptămânile 31 și 34 de sarcină. Folosind ultrasunetele, medicul va măsura lungimea abdomenului și lungimea femurului. Cu aceste date va afla cam care va fi greutatea aproximativă pe care o va avea bebelușul la naștere.

Un alt indicator foarte important este dimensiunea capului copilului. În momentul scanării ecografice, medicul va urmari și toate semnele care pot indica malformațiilor fetale. Copilul este acum suficient de dezvoltat pentru a fi depistate posibile anomalii cardiace minore și o serie de anomalii ale sistemului nervos central.

Un alt moment important al acestei ultime morfologii de sarcină este analizarea gradului de dezvoltare al plămânilor. În această etapă a sarcinii, aceștia sunt suficient dezvoltați pentru a fi studiați în detaliu.

Morfologie este un cuvânt care provine din limba greacă și care înseamnă “formă”, deci ceea ce vor investiga medicii ginecologi va fi forma organelor atât din punct de vedere biometric (dimensiune), cât și din punct de vedere morfologic (aspect).

Aparatura de nouă generație ajută medicii în această muncă de detectivi în care trebuie să pună împreună informații aparent dispersate pentru a da o informație medicală esențială pentru viitorul bebeluș și pentru familia lui. Voluson E10 este poate cel mai performant aparat pentru morfologii fetale.

Sursa foto: Femme Boutique Medical

Compania care a dezvoltat această aparatură miraculoasă a studiat și automatizat rezultatele a zeci de mii de sarcini pentru a obține un standard la care medicii pot face apel prin simplă utilizare a aparatului. Voluson E10 are integrat și sistemul Doppler, care oferă informații cruciale despre nivelul oxigenului din diferite organe, în artera cerebrală și în cordonul ombilical.

Pentru viitorii părinți aceste morfologii sunt și un prilej perfect pentru a vedea bebelușul. În cazul ecografiei 4D, trăsăturile feței acestuia sunt atât de evidente, încât pot începe fără dubii pariurile despre cu cine va semăna copilul.

Acest material a fost realizat în parteneriat cu Femme Boutique Medical.

Distribuiti acest continut

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Centură Belly Bandit Couture
Bună ziua, Este utilă/indicată folosirea unei astfel de centuri dacă au trecut mai mult de 6 lu ...
mar 24, 2019
0 1 2 3 4
Păturică iepuraș extrasoft
Foarte frumos materialul.
mar 8, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Mojry
Descrierea produsului: "Rochia are un fermoar ascuns pe sani, astfel ca este potrivita si pentru per ...
mar 4, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Antonietta
pentru alaptare este buna?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Ariadne
am vazut in poza ca se pot da la o parte cele doua cordoane, pentru alaptare, asa este?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4