Maternitatea ca etapă a cunoașterii de sine și pregătirea ca părinte

Publicat in: 2018-11-20 12:04:17
Categoria: Fashion

Vine bebe? Felicitări! Cu siguranţă veţi fi părinţi minunaţi! Pentru că aveţi sprijinul familiei, al medicului care urmăreşte sarcina şi al ghidului vostru în pregătirea ca proaspeţi părinţi – educatorul prenatal Lamaze.

Atunci când cuplul vostru devine familie, pot să apară 1001 de  întrebări și să simțiți nevoia să clarificați toate necunoscutele cu cineva pregătit în acest sens. Astfel, veți putea decide în cunoștință de cauză ce este mai bine pentru voi și copilul vostru.  În acest sens, aveţi sprijinul familiei, al medicului care urmăreşte sarcina şi al ghidului vostru în pregătirea ca proaspeţi părinţi – educatorul prenatal Lamaze.

Da, este nevoie şi de cursul Lamaze! Pentru că familia vă poate oferi informaţii care pot să nu mai fie de actualitate, mai ales dacă ultima dată când au fost puse în practică a fost în altă generaţie. Iar medicul se va concentra pe aspectele clinice ale sarcinii, fiind poate mai puţin pregătit în a vă susţine şi din punct de vedere emoţional în acest proces de transformare în părinți. Aşa că un curs Lamaze este cea mai bună alegere atunci când ambii parteneri şi viitori părinţi vor să capete informaţii complete şi nepărtinitoare despre sarcină, travaliu, naştere şi îngrijirea nou-născutului, cu tot cu implicaţiile fizice, psihice şi emoţionale ale acestora.

În cadrul cursului prenatal Lamaze, viitoarea mamă şi viitorul tată învaţă despre:

  • Transformările pe care le aduce sarcina – de la evidenta modificare fizică a femeii însărcinate, la tot atât de evidentele, dar altfel inexplicabilele, schimbări de atitudine şi chiar de dispoziţie. Se discută despre variaţiile tabloului hormonal, responsabil atât de greţurile primului trimestru, cât şi de emotivitatea crescută ori capacitatea de concentrare diminuată. Participând împreună la curs, femeile află că aceste transformări sunt fireşti şi inerente, iar bărbaţii pot să înţeleagă mai bine schimbările care le pot surprinde chiar şi pe partenerele lor.
  • Cum se manifestă travaliul şi ce se întâmplă în timpul lui – de la primele semne ale travaliului real, la semnele pe care le dă corpul când este pregătit pentru naştere şi la tehnicile de gestionare a durerii. Fiind corect şi complet informată, viitoarea mamă care are o sarcină sănătoasă poate decide dacă merge la spital de la începutul travaliului sau doar mai aproape de momentul naşterii, poate cere personalului medical să umble în timpul travaliului sau să stea în alte poziţii decât cea culcată, poate să folosească tehnicile de respiraţie pentru avea un travaliu eficient.
  • Cum decurge expulzia – şi care sunt implicaţiile diferitelor poziţii în care se poate prezenta fătul, ale intervenţiilor medicale solicitate sau propuse de echipa medicală – anestezie epidurală, naştere prin cezariană.
  • Ce se întâmplă cu mama şi bebeluşul imediat după naştere – şi de ce sunt importante pentru amândoi contactul piele pe piele şi iniţierea alăptării. Cursul Lamaze este probabil singura sursă de informare care subliniază faptul că un nou-născut sănătos, plasat pe pieptul mamei, are instinctul şi puterea de a se târî spre sân şi de a se ataşa pentru a se hrăni.
  • Care sunt beneficiile alăptării – de la reducerea mai rapidă a dimensiunilor uterului mamei până la valoarea nutritivă a laptelui matern şi la importanţa hormonilor stimulaţi de alăptare, care întăresc relaţia afectivă dintre mamă şi bebeluş.

 

Aşadar, alături de iubirea familiei şi competenţele medicului ginecolog, cursul Lamaze vă conferă puterea de a lua decizii informate despre planul de naştere şi alternativele pe care le luaţi în calcul. În plus, vă pregăteşte sufleteşte pentru primele zile în postura de noi părinţi, capabili să-şi accepte şi să-şi asume vulnerabilităţile inerente.

Cuibul Berzelor (www.cuibulberzelor.ro), a pregătit pentru voi posibilitatea de a participa LIVE, din confortul casei voastre,  la cursul Lamaze susținut de Nora Niculescu (www.noraniculescu.ro), fondatoarea primului centru prenatal din România, cu experiența a peste 3000 de cupluri sprijinite până în prezent.  Puteți alege să participați la curs în varianta sa clasică, 6 sesiuni a câte două ore, ori în varianta concentrată, de weekend, cu 2 sesiuni a câte 3 ore.  Aveţi acces în timp real la toate informaţiile transmise întregii grupe de cursanţi şi să interacţionaţi cu trainerii, pentru a primi pe loc răspuns la orice întrebare! 

În plus, primiți  GRATUIT atestatul de puericultură pentru tați, pentru 10 zile suplimentare de concediu paternal plătit! Și pentru că veți avea nevoie constant de sfaturi, și răspunsuri în perioada pre și postnatală, aveți acces instant la comunitatea online închisă a cuibului, unde bărzuțele noastre răspund la orice oră din zi sau din noapte la toate întrebările voastre și sunt mereu alături de voi cu sfaturi, trucuri și energie pozitivă. Ne mândrim cu o comunitate mindful, veselă și încrezătoare în informațiile dobândite, cunoscându-și opțiunile la fiecare pas. Vrei să ni te alături?  Urmărește-ne aici @CuibulBerzelor Facebook.

Lamaze Live vă oferă acces la cursul prin care vă simţiţi informaţi, încrezători şi sprijiniţi în deciziile importante din timpul călătoriei voastre spre rolul de părinţi. Și mai mult decât atât, este fun, modern, interactiv și bogat în informații competente și științifice!

Distribuiti acest continut

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Centură Belly Bandit Couture
Bună ziua, Este utilă/indicată folosirea unei astfel de centuri dacă au trecut mai mult de 6 lu ...
mar 24, 2019
0 1 2 3 4
Păturică iepuraș extrasoft
Foarte frumos materialul.
mar 8, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Mojry
Descrierea produsului: "Rochia are un fermoar ascuns pe sani, astfel ca este potrivita si pentru per ...
mar 4, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Antonietta
pentru alaptare este buna?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Ariadne
am vazut in poza ca se pot da la o parte cele doua cordoane, pentru alaptare, asa este?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4