Este sigură călătoria în timpul sarcinii?

person Postat de : Ortansa Cazacu

Ești însărcinată și vrei să călătorești dar îți vin în minte multe întrebări?! Cea mai frecventă: dacă e bine sau nu să pleci la drum? Îți spunem noi, pentru majoritatea femeilor, călătoria în timpul sarcinii este sigură, atât pentru ea cît și pentru viitorul bebeluș. Atâta timp cât sunteți sănătoși, poți călători până când sarcina are 36 de săptămâni.

Iată câteva sfaturi pe care ți le oferim pentru a călători în siguranță în sarcină!

Pentru călătoria cu avionul

Reține-ți data scadentă când rezervi biletul de avion și ai grijă să fie înainte ca sarcină să aiba 36 de săptămâni! Unele companii aeriene interne restricționează deplasarea sau cer un certificat medical în ultima lună de sarcină. Pentru zborurile internaționale, punctul de întrerupere este chiar mai devreme, uneori încă din săptămâna 28. Sfatul nostru este ca înainte să îți planifici călătoria să  verifici compania de zbor, dacă te primesc la bord.

Fă-ți rezervare  la culoar pentru a putea să te ridici și a-ți întinde picioarele.  Indicat ar fi să faci asta la fiecare 2 ore. Înainte de zbor , te sfatuim să nu consumi alimente care produc gaze și să eviți să bei bauturi carbogazoase.  Centura de siguranță trebuie purtată pe toată durata zborului.

Pentru călătoria cu mașina

Dacă alegi să pleci în vacanță cu mașina, nu uita să porți centura de siguranță pe toată durata călătoriei, și te sfătuim să îți fixezi centura sub burtă. De preferat, în timpul călătoriei să faci opriri cât mai dese pentru a-ți putea întinde picioarele și a te relaxa.

Pentru călătoria cu vaporul

Îți dorești să faci o croazieră de cateva zile cu vaporul? O decizie foarte bună, dar înainte să își rezervi biletul asigura-te că la bordul vasului se află un cadru medical. Înainte de a pleca în călătorie, întreabă-ți medicul ginecolog ce medicamente sunt sigure dacă ai rau de mare!

Când este cel mai bun moment pentru a călători în timpul sarcinii?

Cel mai bun moment pentru a călători este mijlocul sarcinii - între săptămâna 14 și săptămâna 28. Cele mai frecvente probleme de sarcină apar în primul și în cel de-al treilea trimestru.

Când nu este recomandată călătoria în timpul sarcinii?

Dacă ai anumite complicații în sarcină, te sfatuim să eviți pe cat posibil să pleci departe de casă. La fel și cazul în care ești însărcinată cu gemeni.

Nu contează cu ce alegi să călătorești! Important ca tu și viitorul bebeluș să fiți în siguranță iar noi îți dorim să ai o călătorie liniștită și fără peripeții!

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou