Cum îl ajută zgomotul alb pe bebeluș să aibă somnul neîntrerupt

person Postat de : Claudia Stirbei

Bebelușilor le place zgomotul alb – the white noise. Teoretic, sunt obișnuiți cu el. 

Înainte de a se naște, bebelușul tău și-a petrecut zilele și nopțile trezindu-se în zumzetul liniștitor al vieții umane. 

Bătăile inimii tale, sunetul sângelui care circula în întreg corpul tău, ritmul din interior, dar și cel din afară, creează o simfonie reconfortantă, oarecum asemănătoare cu zgomotului de vacuum. (De la la 80 până la 90 de decibeli!)

Odată născut, micuțul tău s-a trezit dintr-o dată într-o lume deconcentrată de tonuri scurte și pași măsurați.

Deși eforturile voastre pentru confortul său sunt mari - tăcerea atent păstrată de exemplu îl poate face să se simtă detașat și complet izolat. Nu e de mirare că mulți bebeluși nu pot adormi ușor...le-a dispărut zumzetul continuu.

 

Te-ai întrebat vreodată de ce copilul pare să doarmă timp de doar 20 de minute la un moment dat? 

Când copilul adoarme, are cicluri de somn profund, dar și de ațipire, somn ușor cam la 20 de minute.

În perioada de somn mai ușor, bebelușii se trezesc cu ușurință și au tendința să devină rapid anxioși. 

Dar de ce zgomotul alb ajută somnul bebelușului?

Aparatele cu zgomot alb creează un mediu confortabil, asemănător pântecului, care calmează sugarii anxioși, încurajându-i să nu mai plângă și să adoarmă mai repede. 

Funcționează de multe ori ca magia, dar trucul este ușor de explicat.

În aceea perioadă de somn ușor, zgomotul alb are rolul de a-i liniști încurajând copilul încă somnoros să se scufunde din nou într-un somn adânc.

 

Dacă alegeți să achiziționați vreo jucărie pentru somn, nu vă complicați prea tare. Conform Dr. Harvey Karp, autorul cărții care se găsește tradusă și la noi „Cel mai fericit copil din lume“,  sunetul „whooshing“, acela de foșnit este cel mai potrivit și se găsește la aproape toate jucăriile pentru bebeluși. 

 

Dacă aveți nevoie de idei pentru astfel de device-uri, vă dăm mai jos câteva variante pe care le puteți găsi în magazinul nostru online, dar le puteți testa și în Concept Store:

 

Jucărie muzicală Liz- Liz este o jucărie muzicală cu sunete familiare celui mic, ce îl liniștesc și calmează.

Are șase sunete diferite ce ajută bebelușul să aibă un somn mai liniștit: bătăile inimii, sunetul cascadei - white noise ce seamănă cu sunetul din burtică și alte patru melodii relaxante.

                                                              

Jucăria muzicală Liz are un timer cu oprire automată, iar după zece minute sunetul se oprește automat. 

Are încorporat un senzor cu activare sonoră ce pornește când cel mic începe să plângă.

Jucărie muzicală Dex - Dex este o jucărie super simpatică sub forma unui cățeluș. Are 6 sunete diferite, ce s-au dovedit a induce somnul la bebeluși: bătăile inimii, sunetul cascadei (ce simulează sunete auzite în timpul dezvoltării intrauterine) și 4 melodii liniștitoare.

                                                               

Jucăria muzicală Dex are un timer cu oprire automată: după 10 minute sunetul se va opri automat. Dex reacționează și știe atunci când bebelușul plânge.

Jucărie muzicală Bibi- Bibi, jucăria muzicală, îl ajută pe cel mic să se liniștească atunci când este agitat, prin sunetele familiare pe care le poate reproduce.

Jucăria muzicală este un produs special creat pentru a liniști bebelușii încă de la naștere. 

Poate deveni un bun prieten pentru cel mic.

În momentul în care acesta plânge, prin senzorul de care Bibi dispune, va porni sunetul imediat.

                                                                 

Jucăria muzicală Bibi dispune de sase sunete diferite care induc somnul bebelușului și-l liniștesc: bătăile inimii, sunete din natură, sunetul cascadă (ce ii amintește de sunetele auzite în timpul dezvoltării intrauterine), plus alte trei melodii liniștitoare și relaxante.

Jucăria are un timer cu oprire automată.

 

Dacă vreți să vedeți mai multe variante și chiar jucării cu lumină pentru copii cărora le este frică de întuneric, le găsiți pe acest link.

 

 

 

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou