Copilaria de ieri a adultilor de astazi

Publicat in: 2017-09-06 13:21:00
Categoria: Fashion

                                       

                                                        Cum îți vezi copilul prin ochii copilăriei tale?

 

WoW părinți, cât de mare este diferența între voi și copii? Observați vreo discrepanță între copilăria voastră și a micuților pe care îi aveți? Sunt aproape sigură că răspunsul este un mare DA!

Generațiile se schimbă, tehnologia avansează, totul în jurul nostru se conturează cu viteza luminii. Este firesc să fie așa! Dar nu pierd oare copiii noștri din magia poveștilor, din tărâmul fermecat al Lizucăi? Din luptele cu Harap Alb?  Din creativitatea unui desen pe asfalt sau din visul de a construi castele de nisip?

 

Ce face copilul tău în acest moment? Colorează o carte pe hârtie și are degetele curcubeu? Sau stă întins pe canapea și se uită pe tabletă?

Mergi în camera copilului! Sunt sigură că la nici un an are mai multe jucării de cât ai avut tu toată viața!

În timp ce tu descoperai patefonul în sufrageria părinților tăi, cel mic acum ascultă muzică la ipod sau la vreun sistem audio care nici măcar nu mai are nevoie de butoane.

 

Magia cărților, răsfoitul fără suflare. Universul prinților, zmeilor, al cavalerilor neînfricați, năzdrăvăniile personajelor sunt și ele acum pe e-book-uri.

Prietenia din oracolele vechi, pline cu secrete, iubiri nemărturisite și planuri mărețe pentru viața de adult sunt acum pagini de facebook, măsurate în like-uri și share-uri.

Să mergi la un film în copilăria ta era motiv de sărbătoare, de îmbrăcat hainele bune. Acum, e suficient să te întinzi pe canapea și să îți alegi din milioane de filme la un click distanță.

 

Copiii noștri își creează acum amintirile lor. Și, ca și noi acum, vor fi la fel de nostalgici când vor privi în urmă la copilăria lor.

Ți-am pregătit o listă cu jocurile copilăriei tale, o nostalgie a vacanțelor la bunici, a prieteniilor formate la colțul blocului.

  1. Rațele și vânătorii. Îți mai amintești ce lupte se dădeau pentru echipe, pentru victorie?
  2. Baba Oarba. De câte ori nu te-ai ales cu un cucui zdravăn încercând să găsești pe cineva legat la ochi? Un joc ce îți dezvoltă capacitatea auzului, intuiția, simțul tactil
  3. Telefonul fără fir. Un fel de dex nelimitat, plin de cuvinte care mai de care mai pocite și mai amuzante.

 

  1. De-a v-ați ascunselea. În grădina bunicilor, în jurul blocului sau chiar în casă. În spatele perdelelor, în dulapul cu haine sau sub pat.
  2. Flori, fete sau băieți. Atunci se legau primele povești de dragoste inocentă și pasiuni.

Pe voi ce vă face să vă gândiți cu nostalgie la copilărie? Ce diferențe vedeți între copilul vostru și magia primilor ani din viața voastră?

 

Autor: Ana-Maria Zenovie

Sursa foto: Pinterest

Distribuiti acest continut

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Păturică iepuraș extrasoft
Foarte frumos materialul.
mar 8, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Mojry
Descrierea produsului: "Rochia are un fermoar ascuns pe sani, astfel ca este potrivita si pentru per ...
mar 4, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Antonietta
pentru alaptare este buna?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Ariadne
am vazut in poza ca se pot da la o parte cele doua cordoane, pentru alaptare, asa este?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Bessie
frumoasa
feb 23, 2019
0 1 2 3 4