Cafeaua în sarcină: Iată tot ce trebuie să știe orice viitoare mamă!

person Postat de : Ana Maria Zenovie

Să fii însărcinată nu înseamnă să primești automat o listă de lucruri interzise. Nu trebuie să renunți la tot ce însemna viața dinainte de a rămâne însărcinată. 

Trebuie doar să acorzi o atenție sporită stilului tău de viață. Trebuie să ai mai mare grijă la ceea ce mănânci, să ai grijă să te hidratezi și să dormi suficient. 

Simți că nu poți începe ziua dacă nu bei măcar două guri de cafea? Te îngrijorează faptul că ar putea să-i dăuneze bebelușului? Nu ai niciun motiv. 

Totul ține de moderație. 

Poți să bei cafea atunci când ești însărcinată. 

Specialiștii recomandă un consum de 200 mg de cofeină pe zi. Adică două căni de cafea. Fiecare a câte 200 de ml. 

Senzația de somn se intensifică în perioada sarcinii. Așa că senzația de a bea cafea este inevitabilă în cele 9 luni de sarcină. 

Așa că nu spune un NU categoric când ospătarul te întreabă dacă vrei să servești o cafea când ai ieșit cu prietenele la terasă. 

Cafeaua în sarcină are și avantaje. Îți crește energia, scade riscul apariției diabetului de tip 2. Cafeaua te protejează chiar și împotriva unor boli precum Alzheimer, Parkinson sau demență.

Poți găsi alternative la cafeaua clasică. Cea instant, de exemplu, are un conținut mai scăzut de cafeină. Sau poți opta pentru cafea decofeinizată în sarcină. Are fix aceeași aromă ca cea normală. Așa că nu vei simți nicio diferență în ritualul tău. De asemenea, acum există și înlocuitori pe piață cu gust foarte apropiat de cel al cafelei care îți poate satisface poftele.

Trebuie să știi că nu doar cafeaua consumată în exces îți poate face rău în timpul sarcinii. Există multe alte preparate care conțin la fel de multă cafeină.

Multe dintre băuturile carbogazoase au un aport mare de cafeină. La fel și anumite sortimente de ceaiuri sau ciocolata. 

Dacă vrei să înlocuiești cafeaua în timpul sarcinii, dar totuși să îți iei mica doză de cafeină poți alege ceaiul verde.

Așa că nu trebuie să renunți la micile tale plăceri atunci când ești însărcinată. Însă, dacă ai dubii, întreabă medicul care îți supraveghează sarcina. 

 

 

Duminică Luni Marți Miercuri Joi Vineri Sâmbătă Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie

Registru cont nou