Alaptarea, misiune usor de indeplinit!

Publicat in: 2017-07-31 13:43:39
Categoria: Fashion

Alăptatul - informații, evenimente, sfaturi

 

În perioada 1-7 august are loc săptămâna internațională a alăptării. Aceasta este marcată anual în peste 175 de țări și vine să încurajeze, promoveze, protejeze și să susțină alăptarea la nivel global în rândul sugarilor și a nou născuților.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă alăptarea exclusiv la sân a bebelușului în primele șase luni.

 

În România, 30% dintre mame alăptează în prima lună și numai 12,6% dintre ele își mai hrănesc copilul la sân până când acesta împlinește șase luni, conform unui studiu.

Însă, alăptatul bebelușului nu este chiar cea mai la îndemână activitate pe care o proaspătă mămică o face. Sunt o mulțime de întrebări pe care orice femeia care urmează să nască și le pune. La cât timp de la naștere vine laptele, poți alăpta dacă faci cezariană, cum știi dacă laptele este bun, cât de des trebuie să hrănești bebelușul, iar lista poate continua.

 

Alăptarea bebelușului nu trebuie să înceapă ca o corvoadă. Din contră, este o experiență minunată. Se dezvoltă o legătură incredibilă între mamă și copil. Și nimeni și nimic nu o poate înlocui.

La fel cum nicio sarcină nu seamănă cu alta, nici experiența alăptatului nu va fi identică cu a altor mame. Există, totuși, câteva lucruri după care te poți ghida.

 

Nu te speria dacă nu vei putea alăpta în primele ore după ce ai născut. La început, sânii vor secreta colostrum. Un lichid foarte hrănitor pentru bebeluș. Și, la maximum o săptămână acesta va fi înlocuit cu laptele.

O să poți alăpta indiferent dacă ai născut natural sau prin cezariană. Așa că nu lua în seamă miturile care spun că dacă ai făcut cezariană nu o să poți alăpta.

Există sanse aproape nule ca laptele mamei să nu fie bun. O să vezi. La început o să fie subțire, ca o apă, iar după câteva zile se va ingroșa și va avea o culoare gălbuie.

 

Nu există o regularitate a meselor în timp ce alăptezi. Îți vei da seama imediat când celui mic i se va face foame. Așa că nu încerca să-ți faci un program. Același lucru se poate aplica și la cantitatea de lapte pe care bebelușul o mănâncă. Nu există prea mult sau prea puțin. Cel mic va știi exact cu cât trebuie să se hrănească.

La începutul alăptării o să simți disconfort la nivelul sânilor. Nu te panica. E normal. Important este să găsești o poziție cât mai comodă atât pentru tine, cât și pentru bebeluș. Și, la orice ți se pare anormal sau simți că nu e ok, mergi la medic.

Poți inclusiv să apelezi la serviciile unui consultant pentru alăptat. Poate veni la spital să îți explice din primele momente cum să alăptezi. Sau poți chiar să o chemi acasă.

Și hainele sunt foarte importante atunci când alăptezi. Tot ce ai în jur trebuie să îți faciliteze hrănirea celui mic. La Mama Boutique găsești lenjerie sexi pentru alăptat. Tot femeie ești și după ce naști. Așa că nu neglija aspectul senzual al hainelor. Tot la noi găsești rochii, bluze, dar și pijamale. Toate concepute special pentru alăptat. 

Profită în această săptămână de evenimentele care se desfășoară cu ocazia sărbătoririi alăptatului. Ți-am pregătit o listă. Mergi, socializează, învață tot ce trebuie să știi.

 

București

3 August – Breastfeeding is the new sexy!

4 August – Alăptează orunde, oricând. Mămici pe tocuri, ediția a patra

5 August – Alăptarea și Silueta

Cluj – Napoca

1-7 August Săptămâna Internațională a Alăptării

Iași

6 August – Împreună susținem Alăptarea

Așteptăm să ne povestești experiența ta cu alăptatul. Ce sfaturi ai pentru viitoarele mame?

 

Autor: Ana-Maria Zenovie

Sursa foto: Pinterest, www.mamaboutique.ro

Distribuiti acest continut

Adauga un comentariu

 (cu http://)

Last Product Reviews

Costum de baie pentru mame WoW MoM Rosu
Azi l-am primit, Este exact ca in poza. Sunt multimuta de el. M-am bucurat cand am vazut ca faceti s ...
iun 14, 2018
0 1 2 3 4
Costum de baie pentru mame WoW MoM Albastru
Mi-am comandat doua, Pe albastru si pe rosu. Sunt deja in bagajul pentru concediu. Abia astept sa le ...
iun 14, 2018
0 1 2 3 4
Costum de baie pentru mame WoW MoM Bleu
Cat de tari sunt! L-am comandat si eu azi. Abia astept sa il primesc!!!
iun 14, 2018
0 1 2 3 4
Sutien pentru alaptare Aquarelle
in sfarsit un sutien care nu arata ca pentru mamaite si este si de alaptat din cate inteleg.
iun 8, 2018
0 1 2 3 4