Află tot ce NU știai despre consumul de sfeclă roșie în sarcină!

Publicat in: 2018-10-26 12:19:09
Categoria: Fashion

Alimentația în sarcină este extrem de importantă. Trebuie să ai grijă ce mănânci. O alimentație haotică, dezechilibrată îți poate face rău atât ție, cât și bebelușului.

Moderația este cuvântul cheie. O să găsești tot felul de liste cu alimente interzise, alimente permise etc. Este foarte important să vorbești cu medicul care îți urmărește sarcina.

Nu asculta ce spune prietena însărcinată, colega de birou sau vecina care a avut doi copii și le știe pe toate. Nicio sarcină nu seamănă cu alta. Ce ție îți face bine, unei alte gravide îi poate face rău. Și invers.

În cele nouă luni de sarcină este important să introduci în meniu alimente benefice pentru tine și bebelușul care crește în burtică.

Sfecla este unul dintre alimentele benefice. Dacă nu ai fost foarte mare fană până acum a acestei legume, poate ar fi cazul să te răzgândești.

Sfecla roșie este foarte bogată în acid folic. Iar de acid folic ai foarte multă nevoie pentru a avea o sarcină sănătoasă.

Știi deja de la medic că primul trimestru este foarte important pentru dezvoltarea celui mic. Consumul de sfeclă previne riscul problemelor măduvei spinării.

Atunci când ești însărcinată, riscul de osteoporoză este foarte ridicat. Pe lângă acidul folic, sfecla este foarte bogată și în calciu. În cele 9 luni de sarcină, poți avea inclusiv probleme dentare. Și asta tot din cauza faptului că pierzi foarte mult calciu.

Sfecla roșie este cunoscută și pentru rolul său de a purifica sângele. Iar un sânge purificat, înseamnă un risc mai mic pentru a dezvolta infecții.

Un pahar cu suc de sfeclă reglează metabolismul și îți asigură o sursă potrivită de potasiu.

În timpul sarcinii o să ai probleme cu imunitatea. Trebuie să fii atentă la toate persoanele cu care intri în contact.

Sfecla roșie are un conținut mare de antioxidanți, așa că îți asigură un conținut mare de vitamine și minerale.

O altă problemă cu care te confrunți atunci când ești gravidă este problema picioarelor și a mâinilor umflate. Proprietățile anti-inflamatoare ale sfeclei te ajută să reduci această senzație de picioare și mâini grele.

Constipația este o problemă comună în rândul femeilor însărcinate. Sfecla este bogată și în fibre, așa că reduce acest disconfort.

Mai mult, consumul de sfeclă roșie ajută și la regenerarea celulelor hepatice. Atât de importante pentru protejarea ficatului.

Trebuie să știi că tot ceea ce faci, mănânci și gândești îl influențează pe bebelușul care se dezvoltă în pântecul tău.

Distribuiti acest continut

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Păturică iepuraș extrasoft
Foarte frumos materialul.
mar 8, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Mojry
Descrierea produsului: "Rochia are un fermoar ascuns pe sani, astfel ca este potrivita si pentru per ...
mar 4, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Antonietta
pentru alaptare este buna?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Ariadne
am vazut in poza ca se pot da la o parte cele doua cordoane, pentru alaptare, asa este?
feb 23, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Bessie
frumoasa
feb 23, 2019
0 1 2 3 4