7 trucuri ca sa supravietuiesti insomniilor din timpul sarcinii

Publicat in: 2018-06-12 14:12:10
Categoria: Fashion

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Totul se schimbă în jurul tău. Emoțiile te copleșesc. Așteptarea până la marea întâlnire cu bebelușul e uriașă și nerăbdătoare.

Trăiești o minune. Cu fiecare zi în care burtica îți crește, iți dai seama de miracolul care se dezvoltă și crește în tine.

Strălucești în fiecare zi mai mult, toată lumea te felicită. O stare de euforie generală.

Însă, sarcina vine cu multe schimbări. Iar una dintre ele este legată de problemele de somn.

În timp ce sarcina avansează, pare că somnul dispare. Odihna nu mai seamănă aproape deloc cu zilele înainte de sarcină. Îți este destul de dificil să adormi. Iar dacă reușești, nu te relaxezi suficient.

Insomniile în sarcină sunt destul de comune. Nu trebuie să te panichezi.

Nopțile albe pe care le ai în timpul sarcinii sunt cauzate cel mai adesea de emoțiile pe care bebelușul ți le aduce, de mersul des la toaletă sau de mișcările jucăușe ale copilului în burtică.

Durerile de spate sau grețurile pot alunga și ele somnul.

Există câteva trucuri pentru a combate insomnia gravidelor.

1.Hidratează-te. Încearcă să bei cât mai multă apă. Iar asta în prima parte a zilei. Pentru a evita mersul prea des la toaletă.

2.Fă sport. Găsește o sală de fitness care are antrenor special documentat și instruit pentru a face sport cu gravidele. Sunt o mulțime de exerciții pe care le poți face în cele 9 luni de sarcină. E foarte important să faci mișcare. Și recuperarea după ce ai născut este mult mai rapidă.

Mușchii nu intră în vacanță, iar tonusul este foarte bun.

Mergi la orele de sport dimineața. Iar toată ziua vei fi energică. Evită să faci sport înainte de a merge la culcare. Mișcarea făcută seara îi poate cauza insomnie gravidei.

3.Baia. Fă o baie călduță înainte de a merge la somn. Te ajută foarte tare. Corpul se relaxează. Poți completa cu un masaj. Sigur în acest fel somnul va fi mult mai lin.

4.Ai grijă la poziția de somn. Neliniștea din timpul nopții poate fi cauzată și de o poziție greșită sau inconfortabilă. Iar asta îl poate afecta și pe bebeluș. În funcție de trimestrul de sarcină trebuie să îți reglezi și poziția de somn.

Încearcă să folosești perne special realizate pentru perioada sarcinii sau saltele cu gaură care sunt de un real ajutor când burtica este deja mare.

5.Alimentația. O alimentație dezechilibrată și cu excese poate dăuna somnului. Ai grijă la ceea ce mănânci și bei. Evită zahărul cât mai mult. Încearcă să nu mănânci mâncare picantă, prăjeli sau orice ți-ar putea provoca arsuri ale stomacului.

6.Cafeaua. Cofeină poate dezechilibra somnul gravidei, iar insomniile să se instaleze. Și nu doar cafeaua. Evită ceaiurile verzi, dar și ciocolata. Încearca să bei cafea doar în prima parte a zilei.

7.Relaxare. Încearcă să te mergi la cursuri de yoga, meditație sau orice activitate pe care o simți aproape de sufletul, o activitate ce te-ar putea relaxa.

Nu te panica. Insomniile în timpul sarcinii sunt ceva normal. E important să descoperi ce te relaxează și să-ți creezi un program care să te ajute să depășești nopțile albe atunci când ești gravidă.

Distribuiti acest continut

You must be registered

Click aici pentru a va inregistra

Adauga un comentariu

Last Product Reviews

Rochie Magic Cream
Review is pending moderation
feb 19, 2019
Rochie Crystal roz pudră
Review is pending moderation
feb 17, 2019
Salopetă Paso
Ah, ce culoare de fondanta are. Daca o comand astazi in cat timp imi ajunge, va rog?
feb 13, 2019
0 1 2 3 4
Rochie Francesca Blush
Am probat acestmodel si altele in weekend la magazin....este superba, iar materialul este divin pe p ...
feb 11, 2019
0 1 2 3 4
Pantaloni office Cressida
Modelul acesta este asa de frumos si cade asa bine ca nici inainte nu am gasit pantaloni asa!
feb 11, 2019
0 1 2 3 4