Dispozitiv sterilizare/ dezinfectare UVC

66,35 €
34,08 € Economisește 32,27 €
cu TVA * Livrare in 1-2 zile lucratoare

Dispozitivul cu lumină ultravioletă UVC se poate folosi pentru dezinfectarea/ sterilizarea diverselor obiecte, cu dimensiuni compatibile cu cele ale dispozitivului: măști și mănuși de protecție, telefon, bani și carduri, articole pentru copii (suzete, tetine, lingurițe etc.), ochelari, lentile de contact, chei, căști pentru telefon mobil, ceasuri și bijuterii, instrumente pentru manichiură, periuțe de dinți etc. 


Toate bacteriile și virusurile sunt sensibile la tratamentul cu lumină ultravioletă, din spectrul UVC.

Aceasta acționează asupra ADN-ului microorganismelor (bacterii & virusuri), distrugându-l și împiedicând înmulțirea acestora.


Sistemele de sterilizare cu lumină ultravioletă UVC sunt un aliat indispensabil, dar accesibil tuturor, pentru protejarea împotriva virusurilor și bacteriilor.

 Sigur & Eficient

Dispozitivul pentru dezinfectare/ sterilizare, germicidă/ bactericidă, este utilizat pentru dezinfectarea/ sterilizarea obiectelor, cu ajutorul luminii ultraviolete UVC.


Dispozitivul are o eficiență testată de 99.99%, dovedită de testele de laborator.


Lumina ultravioletă UVC distruge virusurile și bacteriile, fără a fi nevoie de spray-uri sau de alte substanțe chimice dăunătoare. 

Acest model dispune de funcția Aromaterapie, care poate fi folosită atât pentru odorizarea încăperii în care folosiți cutia, cât și a obiectelor pe care le introduceți în cutie pentru sterilizare/dezinfectare.

Tratarea obiectelor cu lumină UVC dezinfectează/sterilizează obiectele și îndepartează mirosurile neplăcute cu care se impregnează acestea după o perioadă de utilizare.

Cutia este prevăzută cu un port USB, care permite încărcarea telefonului mobil sau a altor dispozitive care pot fi alimentate cu cablu USB.


 Compact & Portabil

Dispozitivul este compact și ușor de transportat, în geantă, rucsac sau valiză, pentru a putea fi folosit oricând și oriunde. 


Îl puteți lua la birou, în vacanță, în mașină sau îl puteți folosi acasă, pentru a dezinfecta/steriliza obiecte pe care le utilizați în mod frecvent și care sunt expuse contaminării cu virusuri și bacterii.

Ce este lumina ultravioletă (UV)?

Lumina ultravioletă (UV) este un spectru de lumină, chiar sub lumina vizibilă, împărțit în patru zone spectrale distincte, cuprinse între 100nm și 400nm.


Spectrul luminii ultraviolete cuprins între 200nm și 280nm, numit spectrul UVC, poate ucide sau inactiva multe specii de microorganisme, împiedicându-le reproducerea.

Cum funcționează dezinfectarea/sterilizarea cu lumina ultravioletă UVC?

Rezultatele studiilor de specialitate arată că, prin expunerea organismelor microbiene la lumină UV, cu lungimi de undă cuprinse între 200nm și 300nm, aceasta este absorbită de ADN-ul, ARN-ul și proteinele respectivelor organisme. 


Atunci când lumina UV este absorbită de proteine, aceasta produce rupturi ale pereților celulari și, în consecință, moartea celulei.


Atunci când lumina UV este absorbită de ADN-ul sau ARN-ul organismului microbian, acestea sunt inactivate, respectivul organism nemaiputându-se reproduce.


Expunerea la lumină UVC inactivează organismele microbiene, cum ar fi bacteriile și virusurile, prin modificarea structurii și a legăturilor moleculare ale AND-ului (acid dezoxiribonucleic). ADN-ul este esențial pentru funcționarea, dezvoltarea și reproducerea organismelor vii. 

Prin distrugerea abilității organismului de a se reproduce, acesta devine inofensiv, deoarece nu poate coloniza.

După expunerea la UVC, organismul moare, fiind oprit din reproducere, iar numărul coloniilor formate din microorganisme scade rapid.


Sursele de lumină UVC asigură un efect mult mai puternic și concentrat de energie ultravioletă decât cel generat, în mod natural, de lumina solară, lumina UVC germicidă/bactericidă reprezentând o metodă foarte eficientă de distrugere a microorganismelor.

Recomandări de utilizare

 Pornire printr-un simplu buton

 Indicator de progres procentual și avertizare vocală Start/ Finalizare proces

 Oprire automată, la finalul procesului de dezinfectare/sterilizare

 Aromaterapie

 Interfață încărcare telefon mobil, în exteriorul cutiei

 Sistem încorporat bilateral de dezinfectare/ sterilizare cu lumină UVC

 Este compatibil, ca dimensiuni, cu majoritatea modelelor de telefoane mobile

 Dispozitivul dezinfectează în doar 5 min obiectele de uz frecvent: măști, mănuși de protecție, telefon, bani, carduri, articole pentru copii (suzete, tetine, lingurițe etc.), ochelari, chei, căști pentru telefon mobil, ceasuri și bijuterii, instrumente pentru manichiură, periuțe de dinți etc. 

*** ATENȚIE!

 • Dispozitivul este destinat exclusiv utilizării de către adulți! Nu lăsați dispozitivul la îndemâna copiilor sau a persoanelor lipsite de discernământ!
 • Lumina ultravioletă UVC directă este dăunatoare pentru piele și pentru ochi, putând provoca iritații și arsuri
 • Lumina ultravioletă UVC reflectată de oglindă sau de o altă suprafață reflectorizantă poate fi la fel de dăunatoare pentru piele și ochi ca și lumina directă
 • Nu introduceți mâinile în cutia aflată în funcțiune. Nu vă dezinfectați mâinile cu acest dispozitiv. Folosiți lumina ultravioletă UVC doar pentru dezinfectarea obiectelor. Pentru mâini, folosiți săpunul sau alte produse recomandate
 • Nu introduceți alimente proaspete, fără ambalaj, și/sau lichide, fără recipient, în dispozitiv
 • Nu curățați dispozitivul cu substanțe chimice, alcool, solvenți etc. Folosiți o cârpă umedă și așteptați ca interiorul dispozitivului să fie complet uscat înainte de a-l pune în funcțiune
 • Nu curățați dispozitivul în timp ce se află în funcțiune
 • Nu folosiți dispozitivul cu capacul ridicat
 • Tubul UV se va deteriora dacă este supraîncălzit, dacă este udat sau scufundat în lichide, dacă este lovit, etc.
 • Dispozitivul poate genera cantități mici de ozon, în limitele admise. Ozonul este un oxidant care distruge bacteriile, virusurile, ciupercile și care se produce atunci când o lungime de undă de 254 nm (nanometri) lovește un atom de oxigen. Dispozitivul pe care îl veți cumpăra funcționează cu o lungime de undă a luminii ultraviolete de 253.7 nm. Deoarece ozonul poate avea un miros pregnant, vă recomandăm să nu stați lângă dispozitiv în timpul procesului de dezinfectare/sterilizare și să închideți capacul după scoaterea din cutie a obiectelor dezinfectate/sterilizate.
 • Citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare! Nu utilizați aparatul decât după ce ați înțeles cum funcționează și după ce ați înțeles modul de utilizare
 • Atât timp cât utilizați aparatul urmând instrucțiunile de mai sus, cutia UVC bactericidă/germicidă este sigură pentru utilizare acasă, la birou, în mașină, în vacanță etc.

Specificații tehnice

Pachetul conține           Cutie UVC + cablu USB

Aplicații            Dezinfectare/Sterilizare - Germicidă/Bactericidă

Alimentare            Cablu USB

Tensiune de alimentare 5V

Dimensiuni exterior  22.5x12.5x4.5 cm

Dimensiuni interior  17x10x3 cm

Dimensiuni ambalaj  23x13x5 cm

Lungime de undă  253.7 nm

Putere UV            4W

Tip tub/bec            Quartz UVC Lumină ultravioletă 253.7 nm
Atenție! Tubul UVC se poate deteriora dacă este  supraîncălzit

Durată de viață tub  ± 8.000 ore

Material            ABS

Greutate            350 gr

Timp de dezinfectare          5 minute

Garanție:                            1 an

Dispozitivul are o eficiență certificată de 99.99%. 

Produsul dispune de certificare CE, RoHS, WEEE & FC.

Blue Hub
dispozitivsterilizare.

Notify me when available

3 alte produse în aceeași categorie: